Haberler

Diskdünya FRP Sistemi için Kollar Sıvandı

Sabahları uyanıp “Neden hayatımda daha çok Diskdünya yok ki?” diye düşünen okurlarımıza müjde! Terry Pratchett’ın asistanı Rob Wilkins ile Modiphius, Diskdünya FRP sistemi yaratmak için kolları sıvadı.

Conan the Barbarian, Fallout ve Dune gibi evrenlerin FRP kitaplarını hazırlayan Modiphius bu kez de Diskdünya FRP sistemi hazırlıklarına başladı. Şimdilik fikir geliştirme aşamasındalar. Hatta bu fikir geliştirme adımı için Diskdünya okurlarından yardım istiyorlar.

Siz de şu ankete katılarak fikirlerinizi onlara iletebilirsiniz.

Sisteme dair fikirler netleştikten sonra projeyi Kickstarter üzerinden yayınlayacaklar. Diskdünya hayranlarının ne denli fanatikçe bir sevgiye sahip olduğunu bir düşünün. (Mesela ben). O projenin fonlanacağına şüphe yok!

Aslında bu ilk Diskdünya FRP kitabı olmayacak. Rol yapma oyunlarına tutkun olan Terry Pratchett vefatından yıllar önce dahiyane evrenini bir FRP sistemine uyarlamıştı. Steve Jackson Games ile iş birliği yapıp Diskdünya için GURPS kitabı hazırlamışlardı.

Fakat GURPS popülerliğini yitirdi ve bu girişim tek bir kitapla sınırlı kaldı. Oysa Terry Pratchett bu evrenin LARP’a her uyarlanışında oyuncuların doğal olarak kitaplarındakine uygun karakterlere bürünmelerini izlemekten çok memnundu. Çünkü zaten o kitaplarında insanoğlunun sahici şapşallığını yazıyordu. FRP oynarken ne denli şapşallığa yatkın olduğumuzu da bilirsiniz. O yüzden Rob Wilkins bu FRP sistemi uyarlamasına hayli duygusal ve istekli yaklaşıyor.

Diskdünya rol yapma oyunlarının kendisini ne kadar mutlu ettiğini Klavye Sürçmesi kitabında okuyabilirsiniz. Muhteşem bir kitaptır, benden söylemesi.

FRP sistemini daha sonra kutu oyunları projeleriyle takip etme fikri de gündemde.

Özetle, Diskdünya FRP sistemi hazırlanıyor sevgili okurlar. Gelişmeleri sizinle paylaşırız!
(Barbar – Dibs!)

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.