Çizgi Roman Haberleri

Türk Mitolojisi Atlası Ön Siparişe Açıldı

Türk mitolojisi üzerine detaylı araştırmalarını çizim yeteneğiyle harmanlayan Bartu Bölükbaşı‘nın Türk Mitolojisi Atlası ön siparişe açıldı. Cilde yoğun ilgi gösteren okurlar Presstij‘in sitesini çökertti.

Ürünlerini büyük bir hevesle takip ettiğimiz Presstij Çizgi Roman, bu ay Türk mitolojisine ilgi duyanlara esaslı bir kaynak sunmaya hazırlanıyor. 384 sayfalık bu kaynak, içeriğinin ağırlığını yansıtacak şekilde sert kapaklı ve mat kuşe kağıda baskılı edisyonuyla raflara gelecek.

Orijinal fiyatı 490 TL olan cildi 31 Temmuz’a kadar %20 indirimle ön siparişten satın alabileceğiz. Ön sipariş ile alınan tüm ciltler Bartu Bölükbaşı’nın imzaladığı kopyalar olacak.

Hem indirimli hem de imzalı bir kopyayı tercih eden ve Türk mitolojisine dair böyle bir kaynağa ilgi duyan okurlar ön sipariş başladıktan hemen sonra Presstij’in sitesini çökertti.

Bartu Bölükbaşı, daha önce Türk mitolojisinden esinlenerek Gesar: Yokbol Başlıyor çizgi romanı ve Gesar: Tutuşan Bozkırlar romanını yazmıştı. Bunların basımı için de yine Presstij ile iş birliği yapmıştı. Bu, yazar ve yayınevinin üçüncü buluşması olacak. Ayrıca romanı da bu ay ikinci baskısına kavuşacak.

Ancak yazarlık ve çizerlik yapan Bölükbaşı asıl ününü çizgilerinin güzelliğiyle elde etmişti. Bölükbaşı’nın Erlik Han çizimi, FABİSAD 2021 GİO ödüllerinde ilüstrasyon dalında birinci olmuştu. Ayrıca Ahmet Ümit’in Elveda Güzel Vatanım romanı da onun kalemiyle çizgi romana uyarlanmıştı.

“Gesar: Yokbol Başlıyor” çizgi roman albümü ve “Gesar: Tutuşan Bozkırlar” romanı ile ses getiren, kadim bozkırlardan ve Türk mitolojilerinden aldığı ilhamı çizgilere ustalıkla döken Bartu Bölükbaşı, bizleri bu sefer “Türk Mitolojisi Atlası” ile buluşturuyor. Kendine has çizgileriyle ak ve kara iyelerin, tanrıların tasvirlerini zihnimize nakşetmenin yanı sıra, zengin bir kaynak taramasına dayanarak tasavvurlarına ve nasıl inanıldıklarına da değiniyor. “Türk Mitolojisi Atlası”nı, günümüze kadar ihmal edilmiş olan Türk mitolojilerinin tasvir edilmesine, imajlaştırılmasına yönelik oldukça önemli bir atılım olarak görüyorum. Bu kıymetli çalışma, mitoloji ve tarih meraklıları kadar, özgün ilhamlar arayan kalemlerin, fırçaların ilgisini sonuna kadar hak ediyor.

Mehmet Berk Yaltırık

Kitabın ön sipariş sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bartu Bölükbaşı

Türk Mitolojisi Atlası – İçindekiler

6 – Önsöz ve Teşekkür

12 – Mitoloji Nedir?

16 – Homo Sapiens Belleğinin Aynası: Arketipler

18 – Mitolojik Soy Ağacı: Doğu ve Batı Mitolojileri

20 – Tayganın Gizemli Çocukları: Türkler

24 – Eski Türk Dini Üstüne Kabak Tadı Veren Tartışmalar

41- Tengrilerden Bodhisattvalara: Eski Türk Dininin Dönüşümü

65 – Türk Mitolojik Evreninin Yapısı

87 – Orta Dünyanın Elemental Efendileri: İyeler

119 – Tengrilerin Şafağı: Kayrakan ve Ak Ana

165 – İnsanlığın Yaratılışı: Türeyiş Mitleri

177 – Orta Dünyanın Öne Çıkan Kahramanları ve Canavarları

263 – Başlıca Ritüeller ve Büyü Objeleri

281 – Türk Panteonu

365 – Tengrilerin Alacakaranlığı: Kalgançı Çağ

374 – Meraklısı İçin Türk Mitolojisinin Yükselişi ve Çöküşü: Yeni Türk Himanizmasına Dair Politik Bir Analiz.

Sayfalar Neye Benziyor?

Çizimlerin ve sayfaların neye benzediğini görmek isterseniz aşağıdaki görseller size fikir verebilir. Görsellere tıklayarak onları büyütebilir ve daha rahat inceleyebilirsiniz.

Türk Mitolojisi Atlası’na bu ay kavuşacağımızı Haziran’ın sonunda sizlere söylemiştik. Temmuzda çıkmasını beklediğimiz tüm kitap, film, dizi ve oyunların duyurularını listelediğimiz yazımıza buradan göz atabilirsiniz.


Güncelleme:

Güncelleme – 2 (15 Ağustos):

Birinci baskı ön siparişte tükenmişti. Bu yüzden bugün kitabın ikinci baskısı satışa çıktı. Ve o da ön siparişten satışa başladı. İkinci baskının ön siparişe girmesiyle Presstij’in sitesi yeniden çöktü. Zira birinci baskıyı almaya yetişemeyen okurlar ikinci baskı için yine siteye akın etti.

Okurlarda bu seviyede bir talep yaratabilen Bartu Bölükbaşı’nı ve Presstij’i kutlarız.

Güncelleme – 3 (19 Ağustos):

Güncelleme – 4 (29 Ağustos):

Ve ikinci baskıda da ön sipariş başladıktan 14 gün sonra tüm kopyalar bitti. Üstelik bu kez imza ve indirim kampanyaları da yoktu. Şimdi yayınevi muhtemelen üçüncü baskıya gidecek. Üçüncü ön sipariş döneminde de site çöker mi dersiniz?

Güncelleme – 5 (19 Eylül):

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.