Çizgi Roman Haberleri

Neil Gaiman’ın Siyah Orkide Çizgi Romanı Raflarda

Fantastik roman ve çizgi roman alanında dünya çapında üne sahip olan Neil Gaiman‘ın Siyah Orkide adlı çizgi romanı da İthaki Yayınları etiketiyle dilimize kazandırıldı.

Hugo, Nebula, Bram Stoker ve Newbery Medal gibi pek çok ödül kazanan yazarın en bilinen eserleri arasında Sandman, Amerikan Tanrıları ve Yıldız Tozu gibi çalışmaları yer alıyor. Anansi Çocukları romanı ile British Fantasy Society’nin verdiği En İyi Roman ödülü ve Locus dergisinin verdiği En İyi Fantazi Romanı ödülüne de kucaklayan yazarı, Dave McKean’den ayrı düşünmek de pek mümkün değil.

Mezarlık Kitabı, Koralin ve Gizli Dünya, Duvarın İçindeki Kurtlar, Çılgın Saç ve Babamı İki Japon Balığı İle Değiş Tokuş Ettiğim Gün eserlerinde birlikte çalışan ikiliyi Siyah Orkide’de de birlikte görüyoruz. Üstelik Siyah Orkide, Neil Gaiman ile Dave Mckean’i ilk kez bir araya getiren eser. Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

“Bahçe burası, yeşil ve huzurlu.
Bir yerlerde bir uğultu.
Birisi yanmış.
Yok olmuş birisi.”

Bilinmeyen bir şirketin toplantı odasında bir süper kahraman kafasından vurulur. Bedenini ateşler yutar, katili ise elini kolunu sallayarak uzaklaşır. İşte çizgi roman dünyasının iki yaşayan efsanesi Neil Gaiman ve Dave McKean’i ilk kez bir araya getiren bu devrimci eser böyle başlıyor.

Bir türü aynı anda hem yıkan hem de yeni baştan inşa eden Siyah Orkide’de Susan Linden’ın tekinsiz hayatıyla birlikte grafik hikâyecilik de yeni bir olgunluğa erişmekle kalmayıp türde bir devrim gerçekleştiriyor. Mikal Gilmore’un önsözüyle açılan bu edisyon daha önce yayımlanmamış skeçler ve Gaiman’ın ilk taslaklarıyla okur karşısına çıkıyor.

“Neil Gaiman hikâyelerle dolu bir hazine sandığı ve elini hangi işe atsa biz kârlı çıkıyoruz.”
– Stephen King

“Dave McKean birinci sınıf bir çizgi roman sanatçısı. Profesyonel meslek hayatının ikinci on yılına girdiği bu dönemde, sektörün giderek artan kalitesi ve zenginliğinde dahi zirvede duruyor.”
– The Comics Journal

Tamamı renkli, 176 sayfalık çizgi roman bugün raflarda yerini aldı. İyi okumalar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.