Çizgi Roman Haberleri

FMP: Frank Miller Kendi Yayınevini Kurdu

Batman çizgi romanlarının ve Sin City’nin efsane yazarı Frank Miller kendi yayınevini kurdu. FMP adını alan yayınevinin ilk dört projesi arasında yeni Sin City ve Ronin hikayeleri de var.

Frank Miller, Batman hikayeleri konuşulurken akla gelen ilk isimlerden. Hem Year One, hem de The Dark Knight Returns hikayeleriyle çıtayı öyle bir yere koydu ki 30 yılı aşkın süredir Batman hikayelerinde zirvede durmaya devam ediyor. Hatta Michael Keaton Batman filmlerini neden bıraktığını anlatırken de Frank Miller’ı okumamış biriyle çalışmak istemediğinden bahsetmişti. Miller Batman’in ardından Marvel için Daredevil hikayeleri yazmıştı. Sonra da Dark Horse Comics ile Sin City serisini yaratmıştı.

Miller yıllardır DC ve Marvel ile iş birliği yapıyor. Ancak zaman zaman daha özgür hareket edebileceği bağımsız yayınevleriyle de çalışıyordu. Yine de hayallerindeki ortamı diğer yayınevlerinde bulamamış olmalı ki kendi idealiyle yeni bir yayınevini kurduğunu duyurdu. Yayınevinin adı FMP yani Frank Miller Presents oldu. Logosuna da Frank Miller’ın şapkası kondu.

THR‘nin haberine göre Frank Miller, FMP içinde hem başkan hem de editörlük görevi üstlenecek. Yayınevinde hem deneyimli isimler hem de umut vadeden gençler çalışacak. Miller bu yayınevinin yeni yaratımlar ve hikaye anlatımları için bereketli bir toprak olacağını söyledi. Ona katılan ilk isim DC Comics yayıncılarından Dan DiDio oldu. Yayınevi şimdilik yılda 2-4 hikaye yayınlamayı hedefliyor.

FMP’nin ilk dört projesi de belli oldu:

  • Sin City 1858, orijinal Sin City çizgi romanlarının öncesini anlatan, vahşi batı temalı bir hikaye olacak.
  • Miller’ın Ronin hikayesi de Ronin Book Two ile devam edecek.
  • Pandora adlı yeni bir hikaye gelecek.
  • Ancient Enemies adlı bir yeni hikaye daha gelecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.