Çizgi Roman Haberleri

Yapay Zeka Tarafından Tasarlanan İlk Manga Cyberpunk Momotaro, Athica Yayınları’ndan Çıktı

Hikayesi ve çizimleri yapay zeka tarafından tasarlanan ilk manga olarak tüm dünyada yankı uyandıran Cyberpunk Momotaro, Türk okuruyla buluştu.

Türünün ilk örneği olan Cyberpunk Momotaro (The Butterfly Dream), klasik Japon halk masalı Momotaro’nun siberpunk versiyonu şeklinde karşımıza çıkıyor.

Orijinal hikayede tanrılar tarafından Japonya‘yı tehdit eden iblislerle savaşması için gönderilen Momotaro’nun bu versiyonunda, ana karakterin distopik bir evrende birçok zorlu düşmanla yüzleşmesi, gerçek kimliğini keşfetmesi ve yolunu bulması gerekiyor.

Ki̇m olduğunu bi̇li̇yor musun?

Peki̇ neden burada olduğunu?

Dede ve ni̇ne yeni̇ Okayama’nın varoş mahalleleri̇nden bi̇ri̇nde yaşıyordu. Dede, günleri̇ni̇ “hack”leme yaparak geçi̇ri̇yordu; ni̇ne de stri̇pti̇z kulübü i̇şleti̇yordu.

Bi̇r gün, kulübe gi̇zemli̇ bi̇r çocuk geldi̇. Hafızasını kaybetmi̇şti̇ ve vücudunda, teknoloji̇ devi̇ Nakata’nin gi̇zli̇ ürünü “KBY” veri̇si̇ni̇ taşıdığından habersi̇zdi̇.

Şehi̇r efsaneleri̇ne bi̇le konu olan bu veri̇ henüz ki̇li̇tli̇ydi̇.

Ni̇ne’ni̇n “Momotaro” adını verdi̇ği̇ bu pembe saçlı çocuk, arkadaşlarını da yanına alarak amansız bi̇r düşmanın karşısına geçti̇.

Rootport‘un 144 sayfalık Cyberpunk Momotaro, Peren Ercan tarafından Türkçeye çevrildi ve Athica Yayınları etiketiyle tüm kitabevlerinde satışa sunuldu.

Keyifle okuyun.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.