Çizgi Roman Haberleri

Bilim, Tüm Zamanların En İyi Süper Kahramanını Belirledi

marvel-vs-dc

Tüm zamanların en iyi süper kahramanlarının kim? Bilim bu sorunun cevabını verdi.

İngiltere’deki Leicester Üniversitesi’nde yapılan araştırma Marvel ve DC’nin kahramanlarının güçlü ve zayıf yönlerini ele alarak bir sıralama yaptı.

İşte 7 yıl süren bilimsel araştırmaya göre, en iyi süper kahramanlar…

12- Batman

batman-armor-suit

11- Iceman

iceman

10- The Lizard

the-Lizard

9- Iron Man

iron-man

8- Spider-Man

spider-man

7- Silver Surfer

silver-surfer

6- Black Bolt

black-bolt

5- The Flash

Flash

4- Mystique

mystique

3- Thor

thor

2- Wolverine

wolverine

1- Superman

superman

Yapılan araştırmanın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Buda kapak olsun superman batmane yenilir diyenlere.clark her zaman kazanir wuhuuu. Huzur icinde iftarimi yapabilirim artik. Husu ve hudu ile

  2. Merhaba arkadaşlar. Leicester Üniversite’sinde doktora öğrencilerinin yapmış olduğu bu çalışmanın detaylarına dair bilgi edinmek amacıyla internetten sitelerini inceledim. Ve orada her bir süperkahramanın bu listede nasıl sıralamaya konulduklarına, onları listede bu sıraya yerleştiren özelliklerini fizik kuralları dahilinde inceleyip madde madde açıklamalarla sıralamışlar. Bende kendi çapımda bu özelliklerden birkaç tanesini sözkonusu öğrencilerin çalışmalarından alıntılayarak aşağıya iliştirmek istiyorum. Merak edenler okuyabilir.

    Superman: Superman’in süper ateş çıkarması esnasında ortaya çıkardığı enerji miktarı:
    Artı Yönleri:
    1. Superman vücudu ve hücreleri için gerekli olan enerjiyi Güneş’in yaymış olduğu solar radyasyondan elde etmektedir. Bu açıdan bir ”Güneş Hücre” olarak da düşünebileceğimiz Superman’nin gücünü kısıtlayan tek unsurun Güneş olduğunu söyleyebiliriz.

    2. ”Süper ateş” kabiliyeti Superman’in gözlerinde depoladığı güneş enerji kaynağının kontrollü bir şekilde ışın olarak çıkışına verilen ”ısı görüşü” yeteneğidir. Bu Süper Ateş, Superman’in vücudundaki her hücreden güneş enerjisi açığa çıkarmaktadır.

    3. ”Enerji Kanunu Sakınımı Kanunu” uygulanırsa, Superman’nin gerçek bir güneş hücresiyle(%12) aynı verimliliğe sahip olduğunu ve bu SÜPER ATEŞ yeteneğininin enerji yetkinliğinin de 7.07×105 J/s’e denk düştüğünü söyleyebiliriz.

    Eksi Yönleri:
    (-) Kinetik enerjisine dayalı olarak 127km/s’de yol almakta olan 185 metrik ton bir treni durdurmak için, her gün 12 saat günışığı olması koşuluyla, Superman’nin 1.4x105saniye (yaklaşık 1 gün ve 15 saat aralıksız absorpsiyon) OR 3 and bir çeyrek gün harcaması gerekirdi.

    Flash:
    1. 1 senelik ”süper kahraman” olmanın sonunda, ”Flash” 72 senelik mutasyon değeri kazanacaktır. Ki bu değer 25 yaşındaki biri için bir hayli yüksek olacaktır (yine de Flash’in gelişmiş kendini yenileme kapasitesi kanser riskini azaltabilir. (+))

    2. Bazen Flash özellikle insanları doğrudan fiziksel temas gerektirecek şekilde kurtarırken süper hızıyla faydadan çok zarar getirmektedir. Örneğin; bir bisikletçiyi taksiye(30mph’de yol alan bir Ford Crown; dizide gösterildiği gibi eşik değeri 130mph ya da 58m/s de olan) çarpmadan son anda kurtarırken.

    Wolverine:
    Artı Yönleri:

    1. Hızlı vücut onarımını sağlayan gelişmiş doku iyiletirşme süreçleri ”Hayflick Limiti”ne ulaşmadan meydana gelmektedir. Böylece kök hücreler sınırsız bir şekilde bölünebilir hale gelirler. Bu süreçler aynı zamanda ‘telomerase’ protein değerlerinin yüksek olduğunu ve zarar görmüş hücrelerin düzenli olarak değiştirildiğini göstermektedir.

    2. Bu aynı zamanda yabancı kimyasal ve dış hastalıklara karşı bağışıklığın güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.

    Eksi Yönleri:
    1. Wolverine’nin iskeletine yerleştirilen adamantium sürekli dövüşmesini sağlayan bir zehir salgılamaktadır.

    Thor:

    1. Mjolnir’in altından (Uru metalinden yapılan Asgardian’nın aksine) yapıldığını varsayarsak, Mjolnir’in kinetik enerjisi takriben 4.72×105 J olacaktır (ki bu da yaklaşık olarak 48.5mph de yol alan 100kg ağırlığında bir araba demektir).

    2. Çekicin çıkardığı her şimşek 108 J enerji eldesi vermektedir.

    Mystique:
    Artı Yönleri:
    1. Yaş, cinsiyet, ırk farketmeksizin kılık değiştirebilme yeteneğine sahiptir (bu durum çalışmada, öğrenciler tarafından belirli bir dereceye kadar desteklenmiştir).

    2. Mavi ten ve sarı gözleri nedeniyle Mystique’in tabiatı gereği başka renk değiştirmesine yaracak genleri de bulunmaktadır.

    Eksi Yönleri:
    1. Beden değiştirme genleri kemik erimesi ve kas kaybına neden olabilir… bu yüzden belki de bu güç düzenli olarak kullanılmamalıdır.

    2. Yaşlı birinin görüntüsüne bürünmek Erken Yaşlanma(Progeroid) hastalığı semptomlarının görülmesine ve ışıkduyarlık ve iç organ sorunlarına yol açabilir.

    Iron Man:

    1. İçindeki kişiye hiçbir zarar vermeden Iron Man’nin koruyucu zırhı (yüksek oranlarda) sarsıntıya dayanabilir. Fakat saldırı silahının patlayıcı olmaması ya da keskin atış yapmaması gerekir.

    2. Demir Zırh iç sönümleyicilerin darbelerinin çıkardığı enerjiyi emerek çalışmaktadır. Zırh hızla düşmekte olan bir nesneyi yavaşlatarak zorlama derecesini azaltır.

  3. Adamlar artık bunu bilime, fiziğe, kimyaya, biyolojiye kısacası feni ilgilendiren bütün dallara dökmüş Superman’in süperkahraman güçlerinin neden diğer bütün kahramnlardan daha iyi, yenilmez, güçlü olduğunu etraflıca irdeleyip, Superman’in ‘altedilemezliği’ni bir kez daha -bu sefer de bilimsel olarak- ortaya koymuşlar. Buradan söz meclisten dışarı diyerekten ve kimsenin kalbini kırmanın amacım olmadığını belirterekten artık Batman’in Superman karşısındaki OP’liğinin al aşağı edilmesinin ve Batman’nin ciddi anlamda gerçek bir S vs. B karşılaşmasında %0.0001 dahi şansı bulunmadığı gerçeğinin kabul edilmesini istediğimi söylemek istiyorum. Hadi diyelim hala bizlere inanmakta diretiyorlar sayın Detective Comics/Batman tutkunları, buyursunlar yukarıdaki açıp yazıyı okusunlar o halde.

  4. Silver Surfer ve Thor en güçlü karakterler..ama Thor u aptal amerikan saçmlıklarıyla baya ezdiler iskandinav tanrısı ulan bu herif, babanın uşağı değil..kaptan amerika diye bi zırto gelip emir veriyor.dövecem herifi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.