Haberler

Borçlardan Bunalan Aile Kendisine Hobbit Evi İnşa Etti

hobbit-evi

İki küçük çocuk sahibi Simon Dale ve Jasmine Dale çifti bir gün bir toprak parçası satın alırlar ve üzerine, doğanın onlara sağladığı hammaddelerle, hayallerindeki evi inşa ederler.

Peki insanlığın yüzyıllardır başa sardığı bu senaryoyu bir kez daha tekrarlayan bir ailenin hikayesi neden bu kadar değerli? Anlatalım…

Yıl 2003… Gallerli Simon ve Jasmin çiftinin başında mortgage belası var. Faiz oranları deseniz zaten arş-ı alaya çıkmış. Dale ailesi de her şeyi en basite çekmeye karar vermiş. Önce söz konusu arsayı satın almışlar. Ardından pencereler, birtakım başka yapı malzemeleri ve tesisat araçları almışlar. Dört aylık bir çalışmanın sonunda 3000£, yani 13 000 TL‘ye mal ettikleri bir evleri olmuş. Hayallerindeki evin bir Hobbit evi olduğunu kim bilebilirdi tabii.

hobbit-house-5000-dolar-hobit-evinde-yasayan-aile-1 hobbit-house-5000-dolar-hobit-evinde-yasayan-aile-2

Dale ailesi doğayla tam anlamıyla iç içe bir ev yaratmış. Etrafındaki arazi seviyesinden çok yükselmeyen evin çatısı da çimenlerle kaplı. Odunları yaktıkları bir sobaya ve yeterli enerjiyi sağlayan bir güneş paneline sahipler. Saman ve plastiği bir araya getirerek ısı izolasyonunu da güçlendirmişler.

hobbit-house-5000-dolar-hobit-evinde-yasayan-aile-7 hobbit-house-5000-dolar-hobit-evinde-yasayan-aile-8 hobbit-house-5000-dolar-hobit-evinde-yasayan-aile-9

2003’te karar verip yaptıkları Hobbit evinde Dale ailesi tam 6 yıl yaşamış. Ardından bu süre zarfında biriktirdikleri parayla yeni bir arsa satın alabilmiş ve yaşadıkları evi geliştirmişler. Simon, Jasmin ve artık büyümüş olan iki çocukları aşağıda gördüğünüz evde yaşıyor şimdi. Dahası hevesi ve niyeti olan insanlara Hobbit evinin nasıl yapıldığını anlatan bir küçük proje bile geliştirmişler.

hobbit-house-5000-dolar-hobit-evinde-yasayan-aile-4 hobbit-house-5000-dolar-hobit-evinde-yasayan-aile-5 hobbit-house-5000-dolar-hobit-evinde-yasayan-aile-6 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA hobbit-house-5000-dolar-hobit-evinde-yasayan-aile-12

Kaynak: Nolmuş

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Aynen! Şiddetli bir yağmur ya da bir kar fırtınası sonrası ben görürüm onun Hobbit ve Ortadoğu evreninde olma hayallerini.

  2. Hem bu yeni bir şey değil ki. Hobbit evlerinin örnekleri ülkemizin Sivas ilinde de mevcut. Haberi geçen sene yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Aslında günümüzün bunaltan modernayasından kaçıp saklanmak için güzel bir fırsat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.