Haberler

Amazon Prime’ın Aylık Ücreti Değişmeyecek

Amazon Prime başkanı Jamil Ghani, Türkiye’ye özel olarak uygulanan 7.90 liralık aylık ücretlendirmenin artmayacağını açıkladı.

Amazon, yaklaşık 2 yıl önce Türkiye pazarına sağlam bir giriş yapmıştı. Türkiye pazarı için açılan web sitesini takiben, Amazon Prime uygulaması da yayınlanmış ama yerelleştirme konusunda yavaş davranmışlardı. Hatta sitemizde Amazon Prime Video kullanımına dair bir inceleme yazısı da yazmıştım.

O zamanlar Amazon Prime üyeliği aylık 70 tl gibi bir fiyata geliyordu. Bu hafta içerisinde yapılan bir duyuruyla birlikte Amazon Prime’ın 7.90 tl fiyatla Türkiye’deki resmi hayatına başladığı duyurulmuştu.

30 günlük deneme sürecinin ardından aylık olarak çok cüzi bir fiyatla, bu platformun üyesi olunabilecek. Konu hakkında tabii şüpheler de yok değil. Fiyatlandırmanın tanıtım amaçlı olduğu ve bir süre sonra zamlanacağı söyleniyor.

Öte yandan Amazon Prime başkanı Jamil Ghani, Sputnik Türkiye‘ye verdiği röportajda merak edilen soruları cevapladı. Bunlardan biri de fiyatlandırmayla alakalıydı.

Ghani, fiyatın sonradan artırılmasına yönelik gelen soruya, “Hayır. Bu kalıcı fiyat. 1 dolara yakın bir paraya tekabül ediyor ve hep bu düzeyde kalacak. Türkiye şartlarına uygun bir fiyat olsun ve çok abonemiz olsun diye böyle uygun gördük. Bu düzeyde kalacak. Artmayacak. Tanıtım fiyatı falan değil.” şeklinde bir açıklamayla cevap verdi.

Bu süreç ne kadar sürecek tabii ki belli değil. Bir yıl mı, beş yıl mı yoksa sonsuza kadar mı 7.90 tl ödeme yapacağız bilinmiyor. Platformun içeriği şu an için bizim bölgemiz için kısıtlı olsa da ilerleyen dönemde daha fazla yapımla buluşacağız. Yüzüklerin Efendisi ve Zaman Çarkı dizilerinin bu platform üzerinden yayınlanacağını unutmayın. Ayrıca The Boys, Expense gibi sağlam dizilere de sahipler. Yani Amazon Prime üyesi olmak şimdiden güzel bir yatırım olabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.