Haberler

Amazon Prime Günleri Türkiye’de 11-17 Temmuz’da Olacak

Kaçırılmayacak indirimler sunan Amazon Prime Günleri Türkiye’de 11-17 Temmuz‘da yapılacak. Türkiye’ye özel uygulamayla hangi ürünlerin ne kadar indirime gireceğine bu kez Amazon değil, biz karar vereceğiz.

Bu sabah Amazon’un Türkiye temsilcilerinden Amazon Prime Günleri hakkında bir açıklama geldi. Türkiye’deki kullanıcıların profili ve durumu üzerinden ülkeye has bazı değişikliklere gittiklerini söylediler. İndirim döneminin müşterileri için çok önemli olduklarını bildiklerinden çoğu ülkede 11-12 Temmuz’da gerçekleşecek olan Amazon Prime Günleri’ni Türkiye için bir haftaya uzatarak 11-17 Temmuz tarihleri arasına yaymışlar. Ayrıca indirime girecek ürünlerin seçimi konusunda da ilginç bir sistem getirmişler.

Bu sisteme göre Amazon’un sattığı ürün kategorilerinin her birinin farklı bir temsilcisi olacak. Bu temsilcilere İndirim Avcısı adı veriyorlar. İndirim Avcısı unvanını kazanan kullanıcılar, kendi kategorilerinden seçtikleri herhangi bir ürüne indirim uygulayabilecekler. Örneğin, Teknoloji ve Elektronik kategorisinin İndirim Avcısı Berk Keklik olacakmış. Bu da Amazon Prime günleri sırasında XBox, Play Station ve ekran kartları gibi ilgimizi çeken ürünlere Berk Keklik’in (ek) indirimler uygulayabileceği anlamına geliyor. Unvanın İndirim Avcısı olmasının sebebi ise şu: Bu unvanı alan kişilerden Prime üyelerinin nabzını yoklayarak hangi ürünlere indirim istedikleri bilgisini avlamaları bekleniyor.

Ne yazık ki her bir kategorinin yalnızca tek bir İndirim Avcısı oluyor. Yani istediği teknolojik ürünlerde ek indirimler talep eden Amazon Prime üyelerinin Berk Keklik’in Instagram hesabı üzerinden açacağı anketlere katılması ve yapacağı duyuruları takip etmesi gerekecek. Alternatif olarak, Amazon hesabımızdan oluşturacağımız Alışveriş Listeleri’ni de bu temsilcilere iletme şansımız olacakmış.

Bu pek reklamı yapıldığı gibi “hangi ürünün ne kadar indirime gireceğine siz karar verin” durumu olmadı aslında. Zira indirimler konusunda bireysel tercihler yapamıyoruz. Yine çoğunluğun tercihlerine maruz kalacağız. İndirim Avcıları da genelde influencer kişilerden seçiliyor. Böylece sosyal medya etkileşimleri de önem kazanıyor.

Bu yeni sistem hakkında ne düşündüğünüzü bizimle yorumlarda paylaşmak ister misiniz?

Amazon Prime Günleri – İndirim Avcıları

Henüz tüm kategorilerin İndirim Avcıları belli olmadı. Mesela kitap ve oyun gibi kategorilerin İndirim Avcısı belli değil, siz sormadan söyleyelim.

Berfu Yenenler ve Tuğba Yılmaz ev eşyaları ve bebek/çocuk ürünleri kategorilerinin İndirim Avcısı olmuş. Yani oyuncu koltukları, figür ve biblolar gibi ürünlerin indirimleri onların alanına giriyor olacak.

Bunlar dışında İndirim Avcısı olduğunu bildiğimiz hesaplar şunlar:

  • Danla Bilic (@danlabilic)
  • Ceyda Kasabali Albayram (@ceydakasabali)
  • DonanımHaber (@donanimhabercom)
  • Elle Türkiye (@elleturkiye)
  • Maison Française Turkiye (@maisonfrancaiseturkey).

Amazon Türkiye’den Diğer Duyurular

Toplantının asıl amacı Amazon Prime Günleri hakkında duyuru yapmaktı. Fakat Amazon Türkiye temsilcisi Richard Marriott, üyelik konusunda farklı sorulara da yanıt verdi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumun Amazon Türkiye’nin planlarını nasıl etkileyeceği sorusu gündemdeydi. Marriott, Amazon’un uzun vadeli yatırımlar yapmakla ilgilendiğini söyledi. Yani ekonomik krizler gibi durumları geçici sorunlar olarak gördüklerini, çoğu ülkede bu tarz sorunları bir caydırıcı olarak algılamadıklarını açıkladı.

Aldıkları tüm kararlarda Amazon Türkiye kullanıcılarının beklentilerini göz önünde bulundurmaya çalıştıklarını söyledi. Dolayısıyla uzun süre 7,99 TL olan üyelik fiyatını 39,99 TL’ye yükseltmek zorunda kalmış olsalar da hâlâ daha fiyat ve kargo hızı konusunda müşteri memnuniyetinin kendileri için ön planda olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak Türkiye pazarında bulunuyor olmaktan mutlu olduklarını söylediler. Türkiye’de çok hızlı şekilde çok yüksek sayıda üyeye ulaştıklarını ve bu üyelerin de çok sık alışveriş yaptığını belirttiler. Zaten İndirim Avcısı ve 1 haftalık Amazon Prime Günleri gibi uygulamaları ülkemiz için yapmalarının arkasında da Türkiye pazarından duydukları memnuniyet olduğunu söylediler.

Bu arada Türkiye’deki işletmecilerin Amazon üzerinden diğer ülkelere yaptıkları satışlar (ihracat) da hiç az değilmiş. Sadece KOBİ’lerin Amazon üzerinden yaptıkları satışın 500 milyon euro değerinde olduğu bilgisini de paylaştılar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.