Haberler

Alien İçin Masaüstü FRP Sistemi Geliyor!

Bu sene itibariyle 40. yılını kutlayan efsanevi korku-bilimkurgu serisi Alien’ın rol yapma sisteminin hazırlandığı duyuruldu.

Ridley Scott’ın devrim niteliğindeki filmi Alien, 40 yıl içerisinde iyisiyle kötüsüyle birçok farklı kılıkta karşımıza çıktı. Geçtiğimiz yıllarda kendine ait bir evreni oluşturulmaya çalışılan Alien serisinin, masaüstü rol yapma oyunu olarak geleceği duyuruldu.

Sistem, son dönemde ön plana çıkmaya başlayan Free League tarafından hazırlanacak. Free League, 2017 yılında çıkardığı Tales from the Loop sistemiyle, ENnie Ödülleri’nde birçok başlığı kazanan isim olmuştu. Firma bol ödüllü sistemin baş editörü ve aynı zamanda Mutant: Year Zero’da da parmağı olan Tomas Härenstam’ı projenin başına getirmiş.

İlgili Makaleler
Eden’a Giden Yolda Yapılan Her Şey Mübahtır – Mutant Year Zero: Road to Eden İncelemesi

Härenstam, sistemin film dünyasını birebir yansıtacağını savunuyor. Oyuncular, dış halkalarda hayatta kalmaya çalışan koloni üyelerini canlandıracak. Bilim-insanı, firma çalışanı ya da Koloni Donanması Askeri olarak karakterlerini canlandırabilecekler.

Yeni Alien sistemi hakkında konuşan Härenstam’ın düşünceleriyse şöyle:

Alien efsanesi asla yüksek ateş gücüne sahip süper kahramanların hikayesi olmadı. Normal insanların olağanüstü koşullar altında, vahşet ve imkansız ihtimallere karşı ruhlarının test edilmesiyle ilgiliydi. Böylesine sert ama umutlu bir evrende, 40 yıl boyunca bilinmeyene karşı hissettiğimiz korkuyu cesarete dönüştürdük.

Sistem, en iyi Alien tecrübesini sunabilmek adına sinematik görevlere sahip olacakmış. Bu görevlerde oyunculara sunulacak macerada, hayatta kalmaları bekleniyormuş. Tek oturumluk bu hikayelerde, oyuncuların amacı geceyi atlatabilmekmiş. Öte yandan oyun yöneticileri de istedikleri hikayeleri anlatma fırsatı yakalayabilecek.

Sistemin çıkış tarihine ilişkin resmi bir tarih yok. Fakat bu yılın sonlarına doğru oyuncularla buluşması bekleniyor.

Aşağıdan da rol yapma sistemi için hazırlanmış kısa tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.