Sinema Haberleri

Sony’nin Marvel Evreni İsmi Belli Oldu

Spider-Man başta olmak üzere birkaç Marvel karakterinin telif haklarını elinde bulunduran Sony, kendi çekeceği Marvel filmlerinin geçeceği evrenin ismini duyurdu.

Geçen yılın yaz aylarında Sony ve Disney arasında bir gerginlik olmuştu, hatırlarsanız. Hatta bu gergin ipler kopmuş ancak sonrasında yine masaya oturup anlaşma sağlanmıştı. Buna göre Disney, Sony’nin elindeki Spider-Man gibi karakterlerin teliflerini kiralayabilecekti. Yani MCU filmlerinde yeni Marvel karakterlerini görebilecektik.

Öte yandan Sony de kendi çizgi roman kahramanlarını yaratma derdinde. Daha öncesinde Andrew Garfield’ın başrol olduğu The Amazing Spider-Man serisi kötü eleştiriler alınca, bu proje rafa kaldırılmıştı. Ancak Tom Holland’ın gelmesiyle birlikte Sony’nin, Marvel uyarlamalarında da bir hızlanma oldu.

Venom filmini takiben, Spider-Man: Into the SpiderVerse animasyon filmi yayınlandı. Ayrıca 2021 yılında Morbius ve Venom’un yeni filmi Let There Be Carnage gelecek. Olası bir Kraven the Hunter filminden de bahsedildiğini unutmamak gerekiyor.

İşte Sony’nin çektiği bu filmlerin genel ismine Sony Pictures Universe of Marvel Characters denilmesine karar verildi. Oldukça uzun bir isim ancak Disney’in Marvel Cinematic Universe serileriyle karıştırmamak adına iyi bir tercih olmuş.

Peki bu isim koyma kısmı neden önemli? Çünkü Sony’nin Spider-Man ile ilgili büyük bir projesi var. Karakterin odak noktasında olduğu bir çizgi roman evreni sayesinde daha fazla film yapabilecek. Elbette Avengers ayarında bir Sinister Six filmi görmek istiyorsak da Spider-Man kötülerinin de teker teker karşımıza çıkması gerekecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.