Haberler

Çocukluk Döneminden Kalma Pokemon Kart Koleksiyonunun Değeri 35 Bin Sterlin’e Çıktı

İngiltere‘de yaşayan 3 çocuk babası Nigel Brookes, 90’ların sonlarına ait Pokemon kart koleksiyonunun değerini öğrenince nadir kartları satışa çıkarmaya karar verdi. Lichfield‘da açık artırmaya çıkarılacak olan koleksiyon Wizards of the Coast‘un tasarladığı orijinal 103 karttan oluşuyor.

Küçük kardeşinin kartlarını arkadaşlarından kurtardığı için annesinin özel Pokemon kart koleksiyonu ile ödüllendirdiği Nigel Brookes, o dönemde pek de hoşnut olmadığı hediyesini bunca yıl sakladığı için şimdi çok mutlu. 1999 yılında annesinin hediye ettiği Pokemon kartlarını 21 yıldır saklayan Brookes, koleksiyonu açık artırmaya sunacak. Aralarında nadir kartların da yer aldığı orijinal kart koleksiyonunun 25 ile 35 bin Sterlin arasında alıcı bulması bekleniyor.

Kart koleksiyonunun hikayesini anlatan Nigel Brookes, “Kardeşim Jeremy 7 yaşlarındayken bir gün eve koşarak geldi ve yeni Pokemon kartını göstererek sokaktaki çocuklarla değiş tokuş yaptığını söyledi. Çocukların Jeremy‘nin gerçekten nadir bulunan kartlarını almak için kendi kartlarının daha değerli olduğunu söylediğini anlamıştım. Kardeşim çok üzülmüştü, annem durumu fark ettiğinde büyük olarak sorunu benim çözmemi istedi. Çocukları bulup kardeşimin kartlarını geri aldım. Annem de hediye olarak bana Pokemon‘un sınırlı sayıda üretilen bu koleksiyonu aldı. Açıkçası Pokemon‘la o kadar ilgilenmiyordum ve doğum günü hediye hakkım boşa gittiği için hayal kırıklığına uğramıştım” dedi.

Pokemon kartlarını artık elden çıkarmanın zamanının geldiğini ifade eden Brookes sözlerini şöyle sürdürdü: “Koleksiyon 21 yıldır bizde. Orijinal koleksiyonda iyi durumda 103 kart bulunuyor. Kızım Layla Pokemon‘u seviyor ve hepsini 6 sterline almaya çalıştı. İleride neden hayır dediğimi anlayacaktır. Bu zor bir karar, 20 yıl sonra değerinin ikiye katlanacağına eminim ancak koleksiyon sahip olmak aynı zamanda korkutucu. Şimdiye kadar bir sel olsa, yıpransalar ya da kaybolsalardı bu kadar değerli olmayacaklardı. Kartların satışından elde edeceğimiz gelirle çocuklarıma özel bir çocukluk yaşatmak istiyorum.”

Wizards of the Coast‘un tasarladığı 21 yıllık özel koleksiyon 27 Mart‘ta açık artırmaya çıkarılacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.