Dizi Haberleri

Anne Rice, Vampire Chronicles Dizi Uyarlaması Hakkında Yeni Detaylar Paylaştı

Geçtiğimiz günlerde Facebook sayfası üzerinden oğlu Christopher Rice ile bir Soru-Cevap oturumu düzenleyen Anne Rice, merakla beklediğimiz Vampire Chronicles dizi uyarlaması hakkında gelen soruları cevapladı, yeni detaylar paylaştı.

Vampir Lestat de Lioncourt ve ölümsüz yardakçılarının maceralarını konu alan Vampire Chronicles, Paramount Television ve Anonymous Content ortaklığıyla ekranlara gelecek. Prodüksiyon tarihinden henüz uzak olsak da Rice, hayranlarının sabırsızlığını dindirmek için küçük detayları paylaşmayı ihmal etmedi.

Peki Vampire Chronicles ekranlarda nasıl boy gösterecek?

Usta yazarın değindiği ilk konu, ekranda göreceğimiz Vampire Chronicles, kitaplara kıyasla geniş bir ırksal çeşitlilik gösterecek. Örneğin Kraliçe Akasha ve Kral Enkil, kitaptaki Mısırlı kökenlerini koruyacak ve Vampire Chronicles mitosuna göre İlk Vampirler olan ikiliyi, bu kökenlere sadık oyuncular ekrana taşıyacak.

Bunun yanında, on dört kitaplık Vampire Chronicles serisinin sadece 11 kitabı dizi olarak uyarlanacak. Bunun sebebi ise Merrick, Blackwood Farm ve Blood Canticle kitapları Lives of the Mayfair Witches serisinin bir parçası olduğu ve seri de başka bir medya sözleşmesine dahil olduğu için bu kitaplar uyarlamalara dahil olmayacak.

Bu kitaplar her ne kadar Vampire Chronicles’ın bir parçası olarak basılmış olsa da daha ziyade Mayfair Witches serisinin karakterlerine odaklanıyorlar. Bu kitapların izleyici ile ayrıca buluşma ihtimali olsa da Vampire Chronicles uyarlamalarının bir parçası olarak ekrana gelmemeleri mantıklı.

Dizi Sonrasında Devam Eder Mi?

Anne Rice’ın değindi bir diğer nokta ise bir spin-off serisinin ihtimalinin olup olmadığı. Eğer uyarlama izleyiciler tarafından beğenilirse, spin-off serilerinin yapılma ihtimali de söz konusu. Örneğin merkezinde Lestat’ın yer almadığı The Vampire Armand ve Blood and Gold gibi yan kitaplar da dizi uyarlamasının başarılı olması durumunda izleyicilerle buluşabilir. Anne oğul, 500 yaşında olan fakat neredeyse çocuk yaşta bir vampire dönüşen Armand’ı oynaması için gerçekten 17 yaşında bir oyuncuyu tercih etmeyeceklerini belirtseler de rolün, görünüş açısından Armand karakterine, Vampirle Görüşme’de karakteri beyaz perdeye taşıyan Antonio Banderas’tan daha uyumlu bir oyuncuya verileceğini de ekliyorlar.

LGBT Motifleri de Dizide Yer Alacak Mı?

Kitaplardaki LGBT motiflerin ekrana da yansıyıp yansımayacağı sorusuna ise Anne Rice’ın verdiği cevap oldukça net: Tabii ki. Rice’in kitaplarında açık seçik seks sahnelerine tanık olmasak da erotizm, hikayelerde sık sık karşımıza çıkan bir alt metin olmuştur. Annesinin net cevabına Christopher Rice da yaptığı eklemeyle açıklık getiriyor: “Lestat, etiketlerin olmadığı bir çağa ait. Vampir olmadan önce dahi açık bir şekilde biseksüel. Ve bunu ekranda da tasvir etmeyi planlıyoruz.”

Vampire Chronicles uyarlaması oldukça riskli ve her babayiğitin altından kalkabileceği bir iş değil. Vampir külliyatının temel taşlarından biri olan seri, izleyici ile buluşurken oldukça ince elenip sık dokunması gerekiyor. Ya batacak ya da göklere çıkacak bu projenin kaderini hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.