İncelemeler

Necrosmith İncelemesi – Necromancer Olarak Ölüler Yaratın!

Kısa süre önce çıkmış Necrosmith oyunu ile Necromancer olarak ceset parçalarından ölüler yarattık ve diyara dehşet saçtık. Bu eğlenceli oyunu sizlere de tanıtalım.

Epic Games Store’dan satın aldığımız eğlenceli Necrosmith oyunundan kısaca bahsetmek istiyorum. Oyunda şatomuzda oturan bir Necromancer’ı -yani Ölüm Büyücüsü- canlandırıyoruz.

Bulunduğumuz topraklar çok tekin değil. Etrafta yaratıklar ve yaratık inleri var. Bu nedenle şatomuzu korumak da yaratacağımız orduya düşüyor. Yıllarca kitaplar okuyarak dirsek çürütmüş, bilgimizi arttırmışız. Alana inip kendi başımıza savunacak değiliz ya!

Oyuna Başlangıç

Necrosmith, roguelite tarzında diyebileceğimiz bir oyun. Oyunu oynarken topladığımız altınlar elimizde kalıyor ve sonraki oyuna başlamadan önce şatomuzda geliştirmeler yapıyoruz. Tabii oyuna başlarken bu geliştirmelerin hiçbirisi yok ancak ileride bu geliştirmeler sayesinde daha güçlü bir büyücü haline geliyoruz.

Necrosmith Craft

Her oyunun başlangıcında bize bazı iskelet parçaları veriliyor. İskelet, oyunda oluşturduğumuz en temel yaratık. Yaratıkları oluştururken de 4 kategoride parçalar mevcut.

  • Kafa
  • Gövde
  • Kollar
  • Bacaklar

Ekranın sol tarafında bulunan pentagramda 6 adet boş alan var. Buraya 1 kafa, 2 kol, 1 gövde ve 2 bacak yerleştirerek ilk iskeletimizi yaratıyoruz. Yarattığımız yaratıklar şatomuzda duruyor. Eğer dışarıda terör estirmesini istiyorsanız “Release” tuşuna basarak onları salıveriyoruz.

Necrosmith Map

Diyara saldığımız yaratıklarımız hem bize yeni ceset parçaları buluyor hem de düşmanları öldürüyor. Aynı zamanda bizim için Mana da topluyor. Mana, bizim yaratık üretmemiz için gereken kaynak.

Diyarda gitgide daha güçlü parçalar buluyorsunuz. Zırhlı iskelet parçaları, zombi vücut parçaları, ork vücut parçaları gibi gitgide daha gelişmiş ceset parçalarına sahip oluyoruz. Bu parçalarla yaratık oluştururken her parça belli bir Mana’ya ihtiyaç duyuyor.

Necrosmith Desert

Örnek vereyim; temel bir iskelet oluşturmak için 16 Mana harcıyorsanız bir ork savaşçısı için bu Mana miktarı 50-60 civarına çıkabiliyor. Kısacası yaratığınız ne kadar güçlüyse o kadar fazla Mana harcıyorsunuz. Kullanmadığınız zayıf parçaları çöpe atarak Mana elde etmeniz mümkün.

Yaratık Üretme

Ceset parçalarınızın kendine has özellikleri var. Daha fazla can, daha fazla zırh, iyileşme, büyülü kalkan, daha fazla hasar gibi çok farklı özellik mevcut. Siz, bu özellikleri harmanlayarak o anki ihtiyacınıza göre en iyi yaratığı yapabiliyorsunuz.

Necrosmith Zombie Mutant

Parçaların birbiriyle benzer olmasına gerek yok. Ork kafası, iskelet gövdesi, zombi kolu gibi parçaları birleştirerek de yaratık yapabiliyorsunuz. İlerleyen aşamalarda Harpy, Vampir gibi yaratıklar da geliyor.

Doğrusu oyunda aslında yaptığınız en zevkli şey bu yaratıkları üretmek. Sonrasında onları saldığınızda kendi kendilerine gidiyorlar. Aslında biz de yönetebiliyoruz ama onu sonra anlatalım.

Necrosmith skeleton

Oyunda gizli bazı tarifler var. Doğru parçaları yerleştirdiğinizde gizli bir tarifi keşfediyorsunuz. Daha sonra bu tarife bir kere tıklayarak o yaratığı hemen yaratabiliyorsunuz. Tabii ceset parçaları elinizde mevcutsa.

Oynanış

Önceden de bahsettiğimiz gibi, biz şatomuzda oturan bir Necromancer’ız. Çok fazla oynamaya gerek yok. Dilerseniz tabii ki diyara saldığınız yaratığı kontrol edebiliyorsunuz ancak bu çok da zevkli değil.

Tamamen 2D olarak izometrik gördüğümüz haritada yaratıkları ilerletiyoruz. Bunun yerine bir yaratığın kontrolünü elimize aldığımızda birincil şahıs bir kamera açısına geçse oyuna inanılmaz yenilik katar. Ama oyun tabii basit bir oyun, bunlara pek ihtiyaç duyulmamış.

Necrosmith Room

Bizim büyücü olarak yaptığımız, doğru zamanda yaratıklarımızı üretmek ve salmak. Eğer şatonuzu geliştirdiyseniz yeni büyüler açılıyor. Mesela çevredeki parçaları toplamak için sevimli bir kedi gönderebiliyorsunuz. Düşmanların üzerine yıldırımlar salmanız da mümkün. Bunun için para toplayıp eşyalarınızı geliştirmeniz lazım.

Oyun sırasında bize bazı ek özellikler veren düşman binaları var. Bunları yok edince rasgele bir özellik geliyor. Her yaratığa +5 Zırh veya her yaratığa +10 can veren binalar gibi. Bunlar özellik olarak şatonuza geliyor ve diyardan topladığınız tuğla benzeri kaynak ile bunları geliştirebiliyorsunuz.

Necrosmith Rune

Benden size bir tavsiye, tek bir tane çok güçlü yaratık yapmak yerine birkaç tane daha az Mana harcayan, zayıf yaratık yapmak daha iyi olabilir. İlk başlarda kaybedince hemen üzülmeyin. Biriktirdiğiniz parayla şatonuzu geliştirin ve daha uzun süre hayatta kalın. Dediğimiz gibi, oyun sonuçta rogue-lite yani ölmeli oyun.

Grafikler

Necrosmith grafikleri de oynanışı gibi basit. Piksel art tarzında bir sanat dili kullanılmış ve çok da sevimli olmuş doğrusu. Açıkçası oyundan beklenti zaten grafik değil, bu nedenle kullanılan grafik tarzı gayet yeterli.

Oyunun arayüzü de oldukça basit. Neyin ne olduğunu hemen anlayabiliyorsunuz. Temiz ve basit olmuş.

Sonuç

Oyunun fiyatı 6₺. Alawar Premium firması tarafından geliştirilmiş. Doğrusu bu fiyata ancak ekmek alabiliyorken saatlerinizi verebileceğiniz eğlenceli oyunu kaçırmayın derim.

Ben de henüz birkaç saat oynadım, daha yapacak çok şey var. Ben kaçtım oyuna!

Oyunu Epic Games Store‘dan indirimli alabilirsiniz. İyi oyunlar!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.