Haberler

Zombie Dice 2 Oyunu İle Zombiler Evinizde

zombie-dice-oyunGünümüzde artık her yerde zombiler var. Tamam, belki gerçekten bizim peşimizden sürünerek, beynimizi yemeye çalışmıyorlar ama nereye baksanız onlar var. Çizgi romanlar, televizyon dizileri, sinema filmleri vs. Bunlar bizi olası bir Zombi kıyametine mi hazırlıyor bilemiyoruz ama bir gerçek var ki kendilerine ait bir kültür oluşturdular artık.

Tam bu noktada, masaüstü oyunlarının ustası, efsane sistem In Nomine ve Munchkin’in yaratıcısı Steve Jackson Games bu kültüre bir destek çıkıyor.

Tarihler Nisan 2010’u gösterdiğinde, masalarımıza Zombie Dice adlı oyun konuk oluyordu. Aradan geçen 2 senenin ardından Steve Jackson bu güzel oyunu tekrar oyunlarına sunuyor. Hem de yenilenmiş ve daha “ölü” bir şekilde.

Roll the Dice. Eat the brains. Don’t get shotgunned (Zarı at. Beyinleri ye. Vurulma) mottosuyla sürülen eğlenceli ve öğrenmesi oldukça basit oyun hakkında bu incelemeyi size sunuyoruz.

zombie-dice-2

Genel Bilgiler

Oyuncu Sayısı: 2+
Oynanış Süresi: 10+ Dakika
Yaş Sınırı: 10 ve üzeri
Yayıncı: Steve Jackson Game
Fiyat: 7.95 $
Çıkış Tarihi: Nisan 2012

İçindekiler

3 adet zar
1 Kural Kağıdı

zombie-dice-santa

Oynanış

Her oyuncu sırası geldiğinde 3 adet zar atar. Farklı yüzlerde farklı sembollar olan bu zarlarda amaç sürekli olarak “Beyin” olan tarafı getirmek. Olabildiğince çok beyin yiyip ortalıktan toz duman olmamız gerekiyor. Yoksa 3 vuruşta ölebiliyorduk.

Bu ilk oyunun ana temasıydı. Her zaman için çıkan takip oyunlarında kurallar daha komplike bir hal alabiliyor eskisine nazaran daha kafa karıştırıcı olabiliyordu. Ancak Zombie Dice 2 bu tarz karışıklardan kaçınarak oldukça anlaşılabilir, pratik eklentiler yapıyor. Yeni oyunda oyuncuya seçilebilir “sinema temalı” karakterler sunuluyor. Her karakterin kendi zar takımı ve özellikler bulunmakta. Bu temanın ismi “Büyük Yazlık Aksiyon Filmi”

İlki Hunk. Önceki oyuna nazaran daha tehlikeli bir oyun zarı bulunmakta. Tehlikeyi çağrıştıran Kırmızı renkli zarda, 2 normal pompalı tüfek atışı ve ultra-ölümcül tüfek atışı bulunmakta. Böylesi büyük eksinin getirisi de tabi ki daha büyük olacaktır. Tek beyinli yüz yerine 2 beyinli yüzü bulunuyor.

İkinci karakterimiz Hottie, ortalama tehlike düzeyinde bulunan sarı ve kırmızı zarları tutuyor. 2 tane silahı bulunmakta ancak beyin yerine ayak sembolü bulunuyor. Bu yüz geldiğinde zarını tekrar atabiliyor. Ateş edilip ölmektense yeni bir şans tanımak daha iyi elbette.

Bu iki zar standart sarı zar yerine ekleniyor. Burada ki ufak karmaşa ise Hunk ya da Hottie zarlarında beyin atarsanız, diğer karakterden gelecek olan ateş şansı ile partnerini kurtarabiliyor, attığını zar havuzuna döndürebiliyor. İlk sinema temasında bulunan karakterler bunlar. Zombie Dice 2 ile birlikte “Santa Claus Zombilerle tanışıyor” teması ekleniyor.

Bu temayla birlikte yeşil zarların yerini özel Santa Claus zarı alıyor. Bir beyin, bir pompalı tüfek, bir yürüme yüzleri bulunmakta. Diğer 3 yüz ise yeni oyuna ait özel semboller taşımakta.

Bu sembollerden ilki daha önce bahsettiğimiz çift beyin kazanma. Diğeri ise enerji içeceği. Bu özel yüz geldiğinde tüm ayakizleri beyin olarak kabul ediliyor. Son olarak kask yüzüne geldiğimizde, zombimiz dört atış sonrası ölüyor.

Eğer oyuncu tüm zarları kullanıp, iki oyunu bir arada denemek isterse buna “Hemen çekilmiş Devam Bölümü” deniliyor. Bu durumda her karakter için kurallar kabul edilmiş oluyor.

Bu açıklamalar biraz kafa karıştırıcı olsada, ilerleyen oyun sürecinde kendi kurallarınızı yaratıp daha da eğlenceli bir hala getirebiliyorsunuz. Sonuçta Steve Jackson oyunları bu gibi durumlara müsait tarzda çalışmalar sunmakta. Zombie Dice 2 oyunu ile oldukça eğlenceli ve Zombi kültürüne ait esprilerle eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.