Haberler

Yoda, Ortaçağ Zamanında Mı Yaşamıştı?

yoda-banner

Star Wars serisinin unutulmaz karakteri, Obi-Wan Kenobi ve Luke Skywalker’ı yetiştiren Jedi ustası Yoda’nın ortaçağda kaleme alınmış bir kitaptaki figüre tıpatıp benzemesi şaşkınlık yarattı.

Star Wars serisinde pek çok kişinin sevdiği bir karakterdir üstat Yoda. Jedi Şövalyeleri’ni yetiştiren 900 yaşındaki ustanın öğrencileri arasında Obi-Wan Kenobi ve Luke Skywalker da bulunur. Frank Oz’un da katkılarıyla çok sevilmiş, serinin en akılda kalan figürlerinden biri olmuştur.

yoda-ortacag

İlk kez 1980 tarihli Yıldız Savaşları Bölüm 5: İmparatorun Dönüşü’nde (The Empire Strikes Back) kullanılan Yoda’nın İngiliz makyaj ustası Stuart Freeman tarafından yaratıldığı sanılıyordu. Ta ki İngiliz Kütüphanesi (British Library) küratörü Julian Harrison, 14’üncü yüzyılda yazılmış Smithfield Decretals adlı kitaptaki bir karakterin Yoda’ya tıpatıp benzediğini fark edene dek.

Harrison, İncil’de geçen Samson ve Delilah öyküsünü anlatan bu Fransız elyazmasında gördüğü ayrıntıyı blogunda paylaşınca hayli ilgi gördü ve tartışma yarattı. Kitabın Yoda ile aynı yaşta olduğunu vurgulayan okurların esprili yorumları dikkat çekti.

Yoksa Yoda Ortaçağ zamanında da mı yaşamıştı!

Kaynak: Radikal

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.