Haberler

Yeni Dungeons and Dragons, Dijital Ortamlara Geliyor!

codename-morningstar-banner

Yeni Dungeons and Dragons sisteminin piyasaya çıkmasına çok az bir zaman kaldı. Daha önce de yeni sistemin pek çok dijital oyunda ve sistemde de kullanılacağı belirtilmişti. Şimdi de kod adı Morningstar olan proje ortaya çıktı.

Wizards of the Coast ve Trapdoor Technologies’in birlikte geliştirdiği dijital sistem, Dungeons and Dragons 5th Edition için bir dijital arayüz olacak gibi görünüyor.

Henüz detaylar çok belli olmasa da gördüklerimizi ve Morningstar isimli projenin neler içereceğine kısaca göz atalım.

morningstarProgram, oyun yöneticilerinin kolayca karakter yaratmasını sağlayacak bir arayüz içeriyor. Bunun dışında oyuncuların da birbirleriyle etkileşime girebileceği belirtiliyor.

Bu açıklamalardan anladığımız kadarıyla Roll20 gibi bir sistemle karşılaşacağız. Yani tabletlerine ve bilgisayarlarına Morningstar kod adlı yazılımı kuran oyuncular, dijital olarak FRP oynama imkanına sahip olacaklar.

Trapdoor Technologies’den Evan Newton, “Morningstar; kuralların ve karakter yaratma gibi küçük aletlerin olduğu, hem oyuncular hem de Dungeon Masterlar için hazırlanmış bir program. Kolay ve hızlı oyunlar için gereken her şey temiz bir arayüz ile sunulacak. Detaylı ve kolay anlaşılabilir bir karakter yaratma arayüzü, DM’ler için macera yönetme arayüzü, oyuncuların etkileşime geçeceği araçlar, kuralların tamamı ve bu kuralları kolayca bulabileceğiniz entegre arama, çevrimiçi veya çevrimdışı oyun oynayabilme özellikleri de programda yer alacak,” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Dungeons and Dragons 5th Edition için çıkan tüm maceralar da sisteme hemen entegre edilebilecek. Projenin gerçek ismi ve program da, muhtemelen kural kitaplarının çıkmasıyla birlikte tanıtılacak.

Şimdilik detayları buradan takip edebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.