Yabani Dergi #8 Çıktı
Yabani Dergi’nin Ocak ayı sayısı, birçok yazar ve çizerle birlikte, çizgi roman tutkunlarını ve hikaye anlatıcılarını raflardaki yerinde bekliyor. Bu ay Yabani Dergi yine dopdolu!
8. sayısı ile macerasına devam eden Yabani Dergi; bilimkurgu, korku ve fantazya türündeki birbirinden değişik hikayeleriyle yeniden karşımızda.
Bu ay da yine birbirinden güzel hikayeler var.
Yılbaşı sebebiyle bu sayımızın içeriğinin tümü olmasa da önemli bir kısmı yeni yıl konulu.
“Santanizm”, Kadir Özen’in yazdığı M. Arif Kaymak’ın çizdiği farklı bir Noel Baba hikâyesi.
“Yılsonu Partisi” değişik bir yılbaşını işliyor. Funda Özlem Şeran’ın yazdığı, Sibel Bozkurt’un çizdiği çizgi romanın son sayfasındaki cümleler ise Giovanni Scognamillo’nun “Dehşet Öyküleri” kitabındaki “Kardaki İzler” hikâyesinden.
“Uçan Kale”3. bölümüyle devam ediyor. Bu sefer hikâyeyi işgalci dünyalıların bakış açısından izliyoruz.
“Damdaki Komançi” Bora Örçal’ın yazıp çizdiği, yine yılbaşı temalı bir çizgi roman.
“Noel Baba Öldürüldü”, Devrim Kunter’in yazıp Hüseyin Celal Koç’un çizdiği bir çizgi roman.
“Kralına isyan”, 8. bölümüyle devam ediyor. Ekibin kurtardığı Serbars hakkında yavaş yavaş bilgi almaya başlıyoruz.
Hikâyelerimizin hepsi yılbaşında geçiyor. “23:59:59” I. Beril Tetik’in yazdığı, A. Gökhan Gültekin’in illüstrasyonunu yaptığı, yılbaşına yaklaşırken bütün musibetlerin üzerine çullandığı Hızır’ın hikâyesi.
Orkide Onsür’ün yazdığı, Elif Kut’un illüstrasyonuyla okuyacağınız “İntikam-ı Zevcân” bilimkurgu ve korkuyu harmanlayan bir öykü.
Gülbike Berkkam’ın yazdığı, Ares Badsector’un illüstrasyonunu yaptığı “Milenyum” ise yeni yıla girerken geçmişle yapılan hesaplaşmayı konu alıyor.
Yeni yıl kapağımızı Aykut Aydoğdu çizdi.
İç kapağımız A. Gökhan Gültekin’den geldi. Bu sayının arka kapağı ise Evren İnce’ye ait.
Önümüzdeki yılın daha güzel olması dileğiyle…
Dilerseniz derginin ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.
Haa, unutmadan! Yabani nerelerde satılıyor diye soruyorsanız aşağıdaki linkler size yardımcı olacaktır.