Haberler

Xbox Series X İşletim Sistemi 200 GB Alan Kaplayacak

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu, 1 TBlık SSD ile geliyor fakat bunun 200 GBlık alanı sadece işletim sistemine ait olacak.

Bu yılın en büyük ve en beklenilen olaylarından biri de yeni nesil oyun konsollarının duyurulmasıydı. Pandemiden dolayı Microsoft ve Sony ellerindeki kağıtları biraz geç açsa da artık konsolların neye benzediğini, performanslarını, çıkış tarihlerini ve fiyatlarını biliyoruz.

IGN’de yer alan yeni bir bilgiye göre Microsoft’un, yeni nesil konsolu Xbox Series X’in işletim sistemi, yaklaşık 198 GBlık bir alan kaplayacakmış. Yani oyunlar ve diğer uygulamalar için geriye 802 GBlık bir alan kalıyor. Bu da demek oluyor ki 1 TBlık SSD’nin %20lik bölümü dokunulamaz olacak.

Bu da demek oluyor ki yeni nesil oyunlar için oldukça az bir alana sahip olacağız. AAA klasmanındaki oyunların büyük bir bölümü 100 GB üzeri alan kapladığı için aynı anda birden fazla oyunu saklayabilmek oldukça zor olacak.

Elbette harici depolama birimleriyle bu alanı yükseltmek mümkün. Eğer Series S sahibiyseniz, diskli oyun alarak da depolama konusunda çözüme ulaşmak mümkün. Öte yandan konsolun ufak modeli olan Series S, disksiz olmasından kaynaklı depolama konusunda oyunculara sıkıntı yaşatacak gibi gözüküyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.