Haberler

William Shatner’dan Büyük Star Wars İtirafı!

william-shatner-banner

Star Trek efsanesinin unutulmaz oyuncularından William Shatner, Las Vegas’ta düzenlenen etkinlikte Star Wars olmadan, Star Trek’in olamayacağını itiraf etti.

Geekler arasında çok uzun zamandır süre gelen en büyük sorulardan birisi de şuydu: Star Wars mu daha iyi, yoksa Star Trek mi daha iyi? Sanıyoruz William Shatner bu sorunun nihai cevabını verdi.

Aslında buna itiraf demek biraz abes kaçabilir. Ama Shatner’ın sözlerinin arkasında, bugüne kadar bizlere tatlı bir rekabet sunan iki markanın nasıl evrimleştiğinin ipuçları da yatıyor.

Las Vegas’ta düzenlenen Star Trek etkinliğinde, konferansa katılan William Shatner, “Star Wars olmadan, Star Trek bugünlere gelemezdi” dedi. Haliyle alanda tüm Trekkieler’in nutku tutuldu. Shatner konuşmasına devam ederek katılımcıların da bu alana farklı bir açıdan bakmasını sağladı.

william-shatner-gorsel

Shatner “Her yıl, Star Trek’in iptaliyle karşı karşıyaydık. Üçüncü yılımıza geldiğimizde, seri iptal edildi ve herkes bunu kabullenmek zorunda kaldı. Sonrasında Star Wars’un vizyona girmesiyle her şey değişti. Çünkü insanlar bilimkurgu mecrasına merak salmaya başladı. Star Wars’un başarısının ardından Paramount Studios ekibi etrafta koşuşturup ‘Star Wars’a eş değerde neyimiz var? Neyimiz var?’ diye bağırıyorlardı. Sonrasında Star Trek’i hatırlayıp seriyi dirilttiler.” dedi.

İki marka da benim için farklı açılardan ilgi çekici olsa da, Star Wars’un yeri her zaman ayrı olmuştur. Ancak efsanevi Kaptan Kirk’ün sözlerine hak vermeden geçemiyorum. 50’li yıllarda yükselişe geçen bilimkurgu sineması, 70’li yıllar ile birlikte etkisini kaybetmişti. Vizyon daha çok korku ve canavar temalı yapımlar bekliyordu. Haliyle Star Wars’un beyaz perdeye yansıtılmasıyla hem sinema hem de dizi sektöründe büyük bir sıçrama yaşandı.

star-trek-vs-star-wars

Star Trek: A Motion Picture filmi yeteri kadar başarılı olmasa da, aldığı ivmeyle markayı ileriye götürdü. Bugünlerde CBS kanalında yayınlanması planlanan Star Trek: Discovery dizisi konuşuluyor. Ayrıca serinin üçüncü filmi Star Trek Beyond’u da merakla bekliyoruz.

Shatner’a göre iki marka arasındaki  en büyük fark şuydu: “Star Trek, merkezi insan olan hikayeler anlatıyordu. Star Wars ise devasa boyutlarda bir operaydı. Görsel efektleriyle insanların üzerinde büyük bir etki bırakmıştı.

Efsanevi oyuncu William Shatner’ın düşünceleri size mantıklı geliyor mu? Bizlerle de paylaşmayı unutmayın.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.