Haberler

Twilight Zone’un Yaratıcısı Rod Serling’in Hayatı Film Olacak

Yayınlandığı dönemde izleyicilerini ekrana kilitleyen Twilight Zone’un yaratıcısı Rod Serling’in hayatı, Donnie Darko’nun yönetmeni Richard Kelly tarafından filme aktarılacak.

Twilight Zone anlattığı bilimkurgu, fantazya ve korku hikayeleriyle bir dönem izleyicisini bu kültürle tanıştırmıştı. Televizyon ve sonrasında sinemada çekilecek olan birçok dizi-film için gerekli altyapıyı oluşturmuş kült serilerden biridir.

2019’da Twilight Zone ismiyle yeni bir uyarlama yayınlandı. CBS Kanalı’nın elinde olan orijinal Twilight Zone bölümleri de bu sırada elden geçirilmişti. Fırsat bu fırsat deyip eşimle tüm bölümleri izlemeye başladık. Gerçekten de abartıldığı kadar varmış. Dönemine göre incelendiğinde, birçok kült yapıma da öncülük etmiş bir seriymiş.

Şimdiyse bu fikrin arkasındaki efsanevi isim Rod Serling’in hayatının filme aktarılacağı söyleniyor. Filmin yönetmeni ise Donnie Darko’dan hatırlayacağınız Richard Kelly olacak.

Kelly, yaklaşık 10 yıldır sinema sektöründen uzak. En son 2009 yılında The Box isimli filmi yazıp yönetmişti. Fakat böylesine bir filmle geri dönecek olması da sevindirici.

Rod Serling’in hayatının nasıl ele alacağı elbette merak konusu. İkinci Dünya Savaşı gazisi olan Serling, ülkesine döndüğünde televizyonda sansüre karşı mücadele eden en önemli isimlerden biriydi. Savaş karşıtı duruşuyla büyük firmaların istemediği adam haline gelmiş ama hayatının projesi olan The Twilight Zone’un yayınlanması için her şeyi göze almış bir isimdi. Star Trek’in yaratıcısı Gene Roddenberry ile de yakın arkadaş olan Serling’in hayatı gerçekten de filme çekilesi kalitede.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.