Haberler

Türk Yapımı Kutu Oyunu Ferman: Sultan’s Decree Kickstarter’da!

İstanbul merkezli Barely Functioning Studios adlı oyun şirketi ilk oyunları olan Ferman: Sultan’s Decree ile Kickstarter’da!

Gelişmekte olan Türk oyun camiasına bir isim daha ekleniyor. Barely Functioning Studios adı altında buluşan 6 kişilik genç ve dinamik bir ekip ilk oyunlarıyla, İstanbul temalı bir kutu oyunu olan Ferman: Sultan’s Decree 29 Ağustos tarihinde Kickstarter kampanyasına başladı! Ekip oyunlarına oldukça güveniyor. Oyun, oynayanlardan ve yorumlayanlardan hem tasarımsal hem de görsel olarak beğeni topluyor.

Kickstarter sürecinde hedef ilk başta oyunun tam olarak desteklenmesi. Desteği geçmesiyle beraber malzeme kalitesinde yükseltmeler, eklenti paketleri gibi yeni hedefler açılıyor olacak. Ekip hedeflerin hepsinin tamamlanmasına hazırlanmış. Olağan sorunlara karşı ikinci hatta üçüncü planlarının hazırda olduğunu ilettiler. Farklı miktarda bağışlara farklı farklı ödüller de mevcut.

İlgili Makaleler

Bizleri heyecanlandıran şeylerden biri de ekibin bir oyunla kalmayı asla planlamıyor oluşu. Sonraki projeleri için şimdiden kolları sıvamışlar ve çok daha ileriye gitmek istediklerini vurguluyorlar. Ferman aynı zamanda onlar için bir sıçrama tahtası da olacak.

Barely Functioning Studios ekibinin bu yolda desteğimize ihtiyacı var. Sizler de bu hayallerin gerçekleşmesinde pay sahibi olmak ve güzel bir kutu oyununa sahip olmak istiyorsanız ulaşabilir ve oyunu satın alabilirsiniz. Tanıtım&oynanış videosu ve daha fazla detay için mutlaka ziyaret edin!

Peki Ferman nasıl bir oyundur?

Oyunun Hikayesi

Ferman, İstanbul’un fethinin hemen sonrasında yoksulluk ve yıkım içerisindeki bir İstanbul’da geçiyor. Sultan şehri restore etmek ve yeni başkente eski ihtişamını geri kazandırmak istiyordu. Ama bunu yapabilmek için Osmanlı İmparatorluğu’nun önde gelen tüccarlarının yardımına ihtiyacı vardı. Ferman’da da bu tüccarları oynayarak İstanbul’u görkemine yaraşır şekilde baştan yaratıyoruz.

Oyunda ne yapıyoruz?

Ferman, 3-6 oyuncu için işçi yerleştirme unsurlarına sahip bir ekonomik strateji oyunu. Ferman’da, bu tüccarları oynuyor ve Sultan’ın gözdesi olma şansını yakalamaya çalışıyoruz. Kaynaklarınızı doğru yönetmeniz ve para kazanmak için görevleri tamamlamanız gerekiyor, ancak dikkatli olmakta fayda var çünkü Fermanlar, oyunun gidişatını önemli ölçüde değiştirme potansiyeline sahip.

Oyunun kazanma durumu, 11 altına ulaşan ilk tüccar olmak. Bir yarış söz konusu diyebiliriz.

Oyunun Board Game Geek sayfası da mevcut. Buraya tıklayarak sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Peki Barely Functioning Studios kimdir?

Tutkularıyla birleşmiş 6 gamer ve geek olarak kendilerini özetleyebiliriz. Birkaç yıl önce hobi olarak oyun tasarlamaya başlayan ekip hobilerini tam zamanlı bir işe dönüştürmek için 2019’un başlarında Barely Functioning Studios’u kurmuş. Bizlere ilk oyunlarını sunmaya da hazırlar ve şunu ekliyorlar: Yardımlarınız ve desteğinizle hayallerimizi gerçekleştirmeyi umuyoruz. Yolda çok daha fazla projemiz var. Bu yüzden Ferman sizin tarzınız olmasa bile desteğinizi bekliyoruz. Bizi Kickstarter’da destekleyemeseniz bile, arkadaşlarınızı haberdar etmeniz veya bir sosyal medya platformunda paylaşım yapmanız bize gerçekten yardımcı olur. TEŞEKKÜR EDERİZ!

Barely Functioning Studios’un paylaştığı güncellemeleri görmek istiyor ve projelerinden haberdar olmak istiyorsanız veya 29 Ağustos tarihinde Kickstarter kampanyası başlayan Ferman: Sultan’s Decree’ye sizler de destek olmak istiyorsanız ziyaret edebilir, Twitter’dan, Facebook’tan ve Instagram’dan takip edebilir ve arkadaşlarınızı oyundan haberdar edebilirsiniz.

Kickstarter sayfası için kullanabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.