Haberler

The Grande Temple of Jing

grande-temple-of-jing-banner

Kickstarter’da başlatılan yeni bir RPG projesi dikkat çekiyor. Danny O’Neill, bugüne kadar yapılmış en iddialı zindan sistemi ile karşımıza çıkıyor. Hammerdog Games etiketiyle ve Pathfinder sistemi ile hazırlanan The Grande Temple of Jing, Kickstarter’da istediği bütçeye ulaştı.

10.000 dolarlık bağış miktarı yükseldikçe sisteme ünlü isimler de dahil edildi.

grande-temple-of-jing-resimProjeye dahil edilen isimler arasında Monte Cook, Jonathan Tweet, Skip Williams, Chris Pramas, Larry Wilhelm, Dave Gross, Jim Ward, Stan! ve Ed Greenwood da bulunuyor.

Sistem ise oldukça ilginç. Pathfinder ile hazırlanan oyun, yöneticinin istediği sisteme göre uyarlanabiliyor. Sistem daha önce 2000 yılında ufak bir bütçeyle hazırlanmış. Bu Kickstarter projesi ile güncellenmiş bir hali daha geniş kitlelere sunulabilecek.

The Grande Temple of Jing’in açıklamasında oyunculara sunulabilecek devasa bir zindan kompleksinden söz ediliyor. Jing adı verilen bir tanrı tarafından tasarlanan zindan içerisinde, bir RPG oyunundan bulunabilecek her şey karşınıza çıkabiliyor.

Bahsi geçen Jing, kendi alanında tek olan bir hırsızlık tanrısı. İlgi alanları arasında yaramazlık, eşek şakaları, hırsızlık bulunuyor. Şans ve Şansızlığın Tanrısı olarak da biliniyor. Jing’in bir diğer ilgi alanı ise servet ve paraya olan tutkusu. Eline geçirdiği tüm zenginliği, kendi tasarladığı bu zindana saklayan Jing, kahramanların istedikleri herşeyi alabilmelerine izin veriyor. Tabi, dışarıya çıkmayı başarabilen oldukça az kişi oluyor. Bu yüzden Jing’in devasa zindanı tüm diyarlarda müthiş bir üne sahip.

Bu mühendislik harikası zindan, oyun yöneticisinin isteğine göre düzenlenebiliyor. İstediği alanları çıkarıp istediklerini yerleştirebiliyor. Sistemin sağladığı kolay tuzak yaratma düzeneği sayesinde, oyunculara zor anlar yaşatabelicek durumlar oluşturulabiliyor.

GTOJ, eski RPG ruhuyla hazırlanmış bir sistem. Ancak modern sistemin dokunuşlarıyla müthiş bir iş çıkarılmışa benziyor. Zindanın sonsuz katları yaratıklarla, tuzaklarla ve bir o kadar hazineyle dolu. Bu hazineler özel olarak tasarlanmış. Çoğu büyülü eşya birbiriyle etkileşime girebiliyor.

Jing’in bu olaylara karşı tutumu ise oldukça enteresan. Tüm zindan, kahramanların çıkışını kapatmak için canlı bir organizma gibi işliyor. Jing, tuzaklara yakalanan ya da yaratıklar tarafından öldürülen kahramanları zaman zaman canlandırabiliyor. Yani bu hilebaz tanrının yaşam verici özellikleri de var. Bunu oyunculara karşı da kullanabilir mi artık onu oyunu yakından oynama fırsatı elde edenler görecek.

20 katlı bir zindan olarak tasarlanan sistem, Kickstarter’ın desteği sayesinde 100 kata kadar ulaştı. Verilen bağışlar sayesinde sistemin sayfaları ve kitapları da arttı. Kitaplar dileyenlere PDF formatında ulaştırılacak. Daha fazla bağış verenler ise kitabın baskılı bir kopyasını elde edecekler.

Siz de bu sisteme yakından bakmak ve daha detaylı bilgi almak istiyorsanız The Grande Temlpe of Jing’in resmi Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

İşte bu da oyunun tanıtım videosu:

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.