Haberler

Taht Oyunları, Yeniden!

Game of Thrones

Taht Oyunları kitabı, Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabı olarak 1996 yılında Amerika’da yayınlandı. Akabinde büyük bir hayran kitlesine ulaşarak tüm okuyucuları kendisine çekti ve macera devam etti.

Ülkemizde ilk kez Arkabahçe Yayıncılık tarafından iki kitap halinde yayınlanan “Taht Oyunları“, okurlar tarafından çok sevilmiş olsa da beklenen piyasa başarısını gösteremedi ve neredeyse tüm kitapçıların raflarından kayboldu. Ta ki, hemen hemen tüm fantastik severlerin hayranlık, merak ve ilgiyle izlediği bir dizi halini alana kadar!

George R.R. Martin’in aynı zamanda film ve televizyon dizileri için senaryo yazarlığı yaptığını da belirtmek gerekiyor. 1986 yılında “Alacakaranlık Kuşağı” serisinde ve sonrasında yine ilgiyle izlediğimiz “Güzel ve Çirkin” adlı televizyon dizilerinde senaryo yazarlığı yaptı. Sonrasında romanlarında da aynı başarıyı gösteren Martin, ünlü bir yazar olarak karşımıza çıkmakla kalmadı, kendi yazdığı kitaptan uyarlanan Taht Oyunları dizisinin de yardımcı yapımcılığını üstlendi. Bunca yıllık televizyon, senaryo ve yazarlık tecrübesi pek tabii ki dizinin başarısında büyük rol oynadı. Kitabı okumuş ve aynı zamanda diziyi de seyretmiş olanlar görmüştür ki, dizinin ilk 6 bölümünde kitaptaki konuşmaların dışında konuşma bulunmamaktadır. Tamamen metne sadık bir dizi olması ve bu kadar tutmuş olması, kitabın da ne kadar kaliteli olduğunu gözler önüne seriyor.

Taht OyunlarıDizinin başarısı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kitabın satış rakamlarını arttırmaya başladı. Taht Oyunları yeniden raflara girmeye hazırdı fakat bir eksik vardı. İnsanlar dizinin heyecanıyla kitapları da okumak istiyorlar fakat kitapları bulamıyorlardı. İşte tam bu sırada, daha önceden kitabın telif haklarını aldığını bildiğimiz Epsilon Yayınları okuyucuların yardımına koştu. Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabı olan Taht Oyunları, raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

İlginç bir detayı daha sizlerle paylaşmalım. Kitabın çevirmeni Sibel Alaş’ı biz; müzisyen, şarkıcı ve söz yazarı olarak tanımıştık yıllar önce. Şimdi ise karşımıza harika bir fantastik kurgu çevirmeni olarak çıkıyor.

Bu kadar bahsetmişken, sizlere Epsilon Yayınları’ndan çıkacak Taht Oyunları kitabının ön okumasını sunuyor ve muhteşem bir dünyaya adım atmaya davet ediyoruz.

Not: Sibel Alaş’ın söylediğine göre, ikinci kitabın çevirisi Eylül ayı başlarında bitecekmiş. Böylece Kasım ayı gibi bir tarihte ikinci kitabı da okuyabileceğiz. Bir de Epsilon’un 12 Temmuz’da Amerika’da yayınlanacak olan serinin beşinci kitabı “Ejderhaların Dansı” dahil tüm serinin haklarını aldığını ve hepsini mümkün olan en kısa sürede basacağını da fantastik kurgu severlere duyuralım. Şimdiden iyi okumalar!

Taht Oyunları kitabının ön okumasını buradan okuyabilirsiniz!

Yedi Krallık
Resmi indirmek için tıklayınız.

Kitabın Arka Kapak Yazısı ve Künye Bilgileri:
Yazların on yıllar, kışların bir insan ömrü sürebildiği diyarda, dehşetli ve soğuk zamanlar yaklaşmaktadır. Kışyarı’nın kuzeyindeki buzul topraklarda, Yedi Krallık’ı koruyan Sur’un ötesinde tehditkâr doğaüstü güçler toplanmaktadır. Savaşın tam ortasında, doğdukları topraklar kadar sert, boyun eğmez Starklar vardır. Acımasız soğuğun hüküm sürdüğü kuzeyden, uzak güneydeki sıcak zevk yurduna uzanan, leydiler, lordlar, savaşçılar, büyücüler ve katillerle dolu öykü, korkunç kehanetlerin işaret ettiği bir devirde başlamaktadır. Komplo, trajedi, ihanet, zafer ve dehşet dolu olayların ortasında Starklar’ın, dostlarının ve düşmanlarının kaderi bıçak sırtındadır. Hedef, en ölümcül savaş olan taht oyununda muzaffer olmaktır.

George R. R. Martin türünün sınırlarını zorladığı Taht Oyunları ile bir şaheser ortaya koyuyor. Dünyanın dört bir yanındaki fantastik edebiyat okurlarını kesinlikle memnun edecek epik serinin ilk cildi gizem, entrika, aşk ve macera dolu sayfalarıyla büyülüyor.

“Kendisinden her zaman en iyi işleri beklediğim George R. R. Martin beni asla şaşırtmıyor.” Robert Jordan

“Muhteşem bir öykü, muhteşem bir tarihi fantastik yapıt! Göz kamaştırıcı.”
Anne McCaffrey

“Muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi epik fantastik eser.”
Marion Zimmer Bradley

“Döneminin başat fantastik kitabı… Okumamak mümkün değil.”
The Denver Post

“George R. R. Martin en iyi bilim kurgu yazarlarımızdan. Taht Oyunları da onun en iyi kitaplarından biri.”
Raymond E. Feist

“Hem romantik hem gerçekçi.”
Chicago Sun-Times

Yazar: George R.R. Martin
Çeviren: Sibel Alaş
Editör: Yasin Özdemir
Sayfa Sayısı: 850 sayfa
Yayınevi: Epsilon Yayınları

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.