Haberler

Stüdyo Ghibli Tema Parkı Söz Verilen Tarihte Açılacak

Hayao Miyazaki’nin filmlerinden esinlenilerek inşa edilecek Stüdyo Ghibli Tema Parkı’nın, pandemiye rağmen söz verilen tarihte, 2022’de açılacağının sözü verildi.

Anime denildiğinde akla gelen ilk yönetmen olan Hayao Miyazaki’nin yıllar içerisinde sinemaya katkı sağladığı onlarca film var. Kendisinden sonra gelecek birçok yönetmen ve yazara da ilham kaynağı olan Miyazaki’nin filmlerinin yer alacağı Stüdyo Ghibli Tema Parkı için çalışmalar yeniden başladı.

Japonya, COVID-19 pandemisinden en çok etkilenen ülkelerden biri olmuştu. Sıkı yönetim ve doğru sağlık önlemleri sayesinde salgının önüne biraz olsun geçilebildi. Japonya’daki hayat da yavaştan normale dönmeye başladı.

Bu süreçte inşaatı yarım kalan Stüdyo Ghibli Tema Parkı için de çalışmalar tekrar başladı. Nagakute Şehri’nin 200 hektarlık bölgesine yapılacak olan park, Walt Disney World’ün kapladığı alandan biraz daha büyük olacak. Ancak Disney World’ün sunduğu eğlenceli oyun ve oyuncaklar yerine, Miyazaki filmlerinin setlerinin birebir yansıması yapılacak.

Örneğin beş bölgeye ayrılacak parkın bir bölümü The Hill of Youth olarak adlandırılıyor ve bu bölge Whisper of the Heart ile Howl’s Moving Castle filmlerine uygun olarak inşa edilecek. Dondoko Ormanı ise My Neighbor Totoro esintileri taşıyacak.

2022 yılının sonbahar aylarında açılması planlanan Stüdyo Ghibli Tema Parkı için çalışmalar sürüyor. Açılış gününe kadar şimdilik aşağıdaki taslak çalışmalarla da yetinebiliriz sanırım.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.