Haberler

Starcraft Romanlarından Haber Var

Starcraft Logo

Starcraft‘ı bilmeyeniniz yoktur herhalde. 31 Mart 1998 yılında çıkan ilk oyun ile tüm dünya, bu bilimkurgu strateji oyunu ile sallanmıştı. İşin ilginç yanı 1998 yılına ait oyunların hepsi tozlu raflarda yerini almışken bu oyun halen oynanmaya devam ediyor ve hatta Kore’nin milli sporu olarak anılıyor. 13 yıllık bir oyunun böyle başarılı olmasının bir sebebi de oyun dinamiğinin yanında tabii ki hikayesi.

Oyunu bitirmiş olanlar ve geçen sene çıkan Starcraft II oyununu oynamış olanlar zaten hikayenin önemli kısımlarına aşinadır. Jim Raynor, Sarah Kerrigan, Duke, Tassadar, Zeratul gibi isimler resmen aileden biri gibi oldular. Oyunlarda bu karakterleri tanıma fırsatı bulduk ama neden daha yakından tanımayalım ki?

Facebook’ta FRPNET sayfasını takip edenler bilirler, 20 Haziran’da Facebook’ta bir soru sorulmuştu. “Starcraft kitapları Türkçe’ye çevrilse hiç kaçırmadan okurum diyenler?” sorusuna toplam 166 oydan 140 kişi “Acımam hemen okurum, sindiririm” cevabını verdi. Tam ben de bu soruya aynı cevabı vermiş ve “İngilizcelerini okudum, Türkçesini hayli hayli bir daha okurum. :)” demiştim ki telefonum çaldı. Bu gelen telefonla birlikte müjdeli bir haber kulağıma fısıldandı. İşte bu müjdeli haberi sizlerle paylaşma vakti! Çok yakında Starcraft romanları Türkçe olarak raflardaki yerini alacak!

Starcraft Book

Şimdilik detaylar ve ayrıntılar belli olmasa da -bana inanın- çoook kısa bir zaman içerisinde Starcraft romanlarını kendi dilimizde ve iyi bir çeviriyle okuma fırsatı yakalayacağız. Heyecanla bekliyoruz. Bir saniye… heh oyunun yüklenmesi de tamamlandı. Ben bu sürede oyunu yeniden bitireyim. :)

Şimdiden iyi okumalar. En Taro Tassadar!

Starcraft kitapları çıkmadan önce Starcraft evreni ve genel hikayesi hakkında bilgi edinmek istiyorsanız mutlaka ziyaret edin: FRPNET Starcraft Bölümü

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.