Haberler

Star Wars: The High Republic Serisinin Detayları Açıklandı

Bir yıl önce duyurulan ve detayları az çok paylaşılan Star Wars: High Republic serisi hakkında ilk büyük tanıtım yapıldı. Evrenin geçmişine yolculuk edeceğimiz seri, çizgi roman ve romanlarla Star Wars markasını daha da büyütecek.

Yaz aylarında yayınlanması beklenen The High Republic serisi, Star Wars evrenine de yeni bir yön belirleyecek. Hatırladığınız üzere Disney, Lucasfilm’i satın aldıktan sonra daha öncesinde hazırlanan birçok roman, oyun ve çizgi romanı ana hikayeden çıkarmıştı (Retcon). Sadece ana filmler ve çizgi dizilerin ana hikaye kabul edildiği bir dönem başlamıştı. Geriye kalanlar Legends altında toplanıp yok sayılmıştı.

Bu cesur hareket elbette o dönemde çok tepki topladı. Star Wars markası, filmlerin devamının gelmemesine karşın yan ürünleriyle büyüdükçe büyüdü. Luke’un Jedi Düzenini tekrar kurmak için verdiği mücadele, Han Solo’nun İmparatorluk memuru olarak çalıştığı yılları, Qui-Gon Jin ve Obi-Wan Kenobi’nin ayrı maceraları hatta çok daha geçmişe gittiğimiz İlk Cumhuriyet’in, diğer ismiyle Yüksek Cumhuriyet‘in kurulduğu yıllara kadar gitmiştik. Ancak bunların hepsi yok sayılmıştı.

Şimdi Disney, kendi hikayelerini baştan anlatabilmek adına The High Republic adını verdiği bir seriye başlıyor. Bu seri içerisinde birçok yazar ve editör, kitaplarda, çizgi romanlarda Star Wars evrenini büyütecek. Bu görev için Charles Soule, Cavan Scott, Daniel Jose Older, Justina Ireland ve Claudia Gray isimleri görevlendirildi.

Ana tema olarak yaşanan bir Hyper-Sürüş sonrasında yaşanan devasa bir kaza konu edinilecek. Bu kaza sonrasında ortaya çıkan Nihil isimli uzay vikinglerine benzeyen bir işgalci topluluk, Cumhuriyet’in bütünlüğünü tehdit etmeye başlar. Jedi Düzeni ise bu tehdide karşı birlik olup mücadele vermeye başlar.

Şu aşamada 5 farklı alanda içerikle karşılaşacağız. Onların detaylarına da bir bakalım:

The High Republic: The Light of the Jedi (Roman)

Charles Soule tarafından yazılacak olan The Light of the Jedi, serinin ana kitaplarından biri olacak. Yaşanan kazanın ardından ortaya çıkan Nihil tehlikesiyle ilk kez bu romanda karşılaşacağız.

Yeni Jediların yer aldığı gibi Nihil tarafının gözünden de yaşanan olayları göreceğimiz romanın ana karakterinin Marchion Ro isimli Nihil komutanı olacağı açıklandı.

The High Republic: A Test of Courage (Roman)

Starlight Beacon olarak adlandırılan kazanın yaşandığı döneme farklı bir açıdan bakacak olan A Test of Courage, aslına bakarsanız bir genç-yetişkin romanı. Justina Ireland tarafından kaleme alınan roman, 15 yaşındaki Vernestra Rwoh’u odak noktasına alacak.

Genç yaşta bir Jedi Şövalyesi olan Rwoh ve arkadaşlarının gözünden anlatılacak hikayenin daha ufak yaş gruplarına hitap edecek bir yapıda olacağı belirtilmekte.

Star Wars: The High Republic (Çizgi Roman)

Padawan Keeve Trennis’in hikayesini anlatacak olan bu çizgi roman Marvel Comics tarafından hazırlanacak. Hikaye olarak Padawan eğitiminin sonunda olan Trennis, sınavlara girmek için hazırlanırken Starlight Beacon kazasının ardından önemli bir karar vermek zorunda kalır. Eğitimini tamamlayıp bir Jedi mı olacaktır, yoksa yardıma muhtaç insanlara mı yardım edecektir.

Birçok farklı yazarın ortak çalışması olarak ortaya çıkan bu çizgi roman, seri içerisinde şimdiden en çok merak edilen haline geldi.

The High Republic Adventures (Çizgi Roman)

IDW tarafından çizgi roman olarak yayınlanacak olan The High Republic Adventures oldukça ilginç olacağa benziyor. Yeni karakterlerle birlikte Usta Yoda’nın da yer alacağı yapım yaşanan kazanın merkezine çok yakın bir hikaye anlatacak.

Lula Talisola isimli yeni bir Jedi’ın gözünden anlatılacak hikayede, usta ve çırak ilişkine yönelik detaylara da bolca yer verileceği söyleniyor.

The High Republic: Into the Dark (Roman)

Yayınlanacak genç yetişkin romanları arasında yer alan kitabın yazarlığını Claudia Gray üstlenecek. Padawan Reath Silas’ı anlatacak olan hikaye, Cumhuriyet’in kalbi olan Coruscant’ta geçecek. Silas, tapınakta kalmayı ve araştırmaları üzerine yoğunlaşmayı seven bir Jedi iken, yaşanan kazanın büyüklüğünün ardından galaksiye uzanan bir maceraya atılmak durumunda kalacak.

Coruscant’taki Jedi Tapınağı, Jedi Konseyi ve üstatları üzerin hazırlanacak romanın genç-yetişkinlere hitap edeceği duyurulmasına karşın, yetişkin okurların da ilgisini şimdiden çekmeyi başardı.

Serinin Geleceği ve Tanıtım Fragmanı

Tahmin edeceğiniz üzere seride yer alacak yapımlar açıklandıktan sonra hayranlar ikiye bölünmüş halde. Bir kısım serinin iyi olacağını düşünürken, bir kısım hayran ise Jedi üzerine oturtulmuş hikayelerin Lucas’ın çizdiği evrene yakışmayacağını düşünmekte. Star Wars evreninin en önemli unsurlarından biri olan Jedi ve Jedi Düzeni, Legends içerisindeki yapımlarda başarıyla aktarılmış olsa da Disney’in eline geçtikten sonra düzgün yansıtılamamasından dolayı birçok kişi bundan şikayetçi olmuştu.

Şimdilik bir yorum yapmak için erken. Kitaplar peşi sıra bu yıl içerisinde yayınlanmaya başlayacak. Umarız ülkemizdeki bir yayınevi tarafından da yayın hakları alınıp Türkçeleştirilir; biz de böylece evrenin genişlemesini yakından takip edebiliriz.

Star Wars: The High Republic serisi için hazırlanan tanıtım fragmanını da merak edenler için aşağıya bırakıyorum. Son söz yine hayranların olacak.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.