Sinema Haberleri

Wolverine’in Gerçek İsmini Neden Kimse Söylemiyor?

Marvel filmlerinde Wolverine‘den ya kod adıyla ya da Logan olarak bahsedilir. Peki, Wolverine karakterinin gerçek ismi ne? Bu sorunun cevabı sandığınızdan daha karmaşık.

Wolverine Gerçek İsmi James Howlett

Fox’un X-Men filmlerinin çoğunda ve Marvel Sinematik Evreni’nde (MCU) Wolverine, Logan adıyla anılır. Ancak bu onun gerçek adı değildir. X-Men Origins: Wolverine filminde, karakterin gerçek adının James Howlett olduğunu çizgi romanları okumamış kişiler de öğreniyor.

🔸 Wolverine’in Geçmişten Günümüze Değişimi – FRPNET

Hafıza Kaybı ve Yeni Bir Kimlik

X-Men Origins’in sonunda William Stryker, Wolverine’i öldürmek için kafasına Adamantium mermisiyle ateş eder. Bu kurşun Wolverine’i öldürmez ancak hafızasını siler. Bilincini geri kazandığında, kendi adını bile hatırlayamaz. Üzerinde “Logan” yazan künyesi, ona kim olduğunu hatırlatmak için tek ipucu olur. James Howlett olduğunu hatırlamadığı için, o noktadan sonra Logan olarak anılmaya başlar.

Marvel Comics’in Wolverine: The Origin çizgi romanında, gerçek babası Thomas Logan‘ı öldürdükten sonra James’in kemik pençeleri ilk kez ortaya çıkar. Kaçarken kılık değiştirmek için çocukluk arkadaşı Rose tarafından kendisine “Logan” adı verilir.

Logan Filminde Hafıza Geri Dönüyor

2017 yapımı Logan filminde, izleyiciler Wolverine’in limuzinini kaydettirdiği kimliğe hızlı bir bakış atarlar. Kartın üzerinde “James Howlett” yazmaktadır. Bu, Wolverine’in hafızasını geri kazandığı veya Logan’ın X-Men Origins’ten farklı bir zaman çizelgesinde geçtiği anlamına gelir.

Wolverine James Howlett
Wolverine James Howlett

Neden Wolverine Adını Kullanıyor?

Wolverine’in neden Logan adını kullanmaya devam ettiği sorusunun birkaç olası cevabı var:

  • Hafıza Kaybı: Wolverine, uzun süre adını hatırlamadı. Bu nedenle, bu isim ona doğal gelmeye başladı.
  • Kimlik: Wolverine, X-Men’in bir üyesi olarak Logan kimliğiyle tanındı. Bu kimliği terk etmek, geçmişini de terk etmek anlamına gelirdi.
  • Rahatlık: Logan ismi, Wolverine’e James Howlett isminden daha kısa ve daha basit geliyor olabilir.

Wolverine gerçek ismi James Howlett olsa da, Logan ismi karakterle özdeşleşmiş durumda. Bu ismin filmlerde ve çizgi romanlarda kullanılmaya devam etmesi muhtemel.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.