Sinema Haberleri

Watchmen ve Crisis on Infinite Earths Animasyon Film Olacak

DC Stüdyoları, San Diego Comic-Con sırasında animasyon Watchmen ve Crisis on Infinite Earths animasyon filmlerini ve duyurdu.

DC’nin Justice League: Warworld gösterimi sonrasında Watchmen ve Crisis on Infinite Earths sürprizleri geldi. Etkinlikte gösterilen iki logo ile birlikte 2024 yılında bu animasyon filmlerin yayınlanacağı duyuruldu.

Alan Moore’un muhteşem grafik romanı Watchmen son olarak HBO ekranlarında dizi olarak izleyicilerin karşısına çıkmıştı. DC Studios’un Watchmen’e bu kez nasıl yaklaşacağı konusunda henüz bir açıklama yok. Grafik romanın doğrudan bir uyarlaması olabilir ya da Alan Moore ve Dave Gibbons‘ın eserindeki olaylardan yola çıkan bir devam filmi de olabilir.

Alan Moore, eserin yaratıcısı olmasına rağmen Watchmen uyarlamalarında adının geçmesini istemiyor. “Benim eserim çizgi romandır,” diyerek yapımları reddediyor. Hatta Watchmen filmini erkenden izlediği ve yapımcılara tepki gösterdiği de biliniyor. Hatta bu sıkıntı, HBO dizisinin yayınlanması sırasında daha da belirgin hale geldi. Yapımcı Damon Lindelof, Moore’a kitabın kendisi için ne anlama geldiğine dair ateşli bir mektup yazdı ve ikili dizinin nasıl ele alınacağı konusunda aynı fikirde değildi.

İpleri Koparan Mektup

Alan Moore, Damon Lindelof’tan HBO için hazırlanan Watchmen dizisine katılması konusunda aldığı mektup hakkında GQ’ya konuştu. Yazar mektubun giriş bölümünden biraz rahatsız olmuş ve bu rahatsızlık daha da artmış. Damon Lindelof, “Sevgili Bay Moore, ben şu anda Watchmen’i yok eden piçlerden biriyim,” diye mektuba başlamış ve, “en iyi açılış değildi” diye şaka yapmış.

Alan Moore
Alan Moore

Moore açıklamasında şunları da söyledi;

Bana nevrotik saçmalıklar gibi gelen bir sürü şeyle devam etti. ‘En azından bize ‘Ozymandias’ı nasıl telaffuz edeceğimizi söyleyebilir misiniz?’ Çok sert ve muhtemelen düşmanca bir cevapla geri döndüm ve Warner Bros’un ne kendilerinin ne de herhangi bir çalışanının herhangi bir nedenle benimle tekrar iletişime geçmemesi gerektiğinin farkında olduğunu düşündüğümü söyledim. Söz konusu çalışmayı reddettiğimi ve bunun nedeninin kısmen film endüstrisi ve çizgi roman endüstrisinin benim çalışmamla hiçbir ilgisi olmayan ama kamuoyunda onunla ilişkilendirilecek şeyler yaratmış gibi görünmesi olduğunu açıkladım. Dedim ki, ‘Bakın, bu benim için utanç verici. Sizinle ya da programınızla ilgili hiçbir şey yapmak istemiyorum. Lütfen beni bir daha rahatsız etmeyin.’

Watchmen Dizisi Dönecek mi?

Watchmen, HBO için başarılı bir yapım oldu. Ödüller kazandı ve her hafta gündemi meşgul etti. Ancak Lindelof ve yaratıcı ekip diziyi belirsiz bir sonla bıraktı. Bazı hayranlar 2. sezon isterken, dizinin yapımcısının böyle bir gerçekliği hiç düşünmediği açık. Zaten dizi de tek sezonluk olarak düşünülmüştü.

HBO Max’ın o dönemki başkanı Casey Bloys, dizinin devam edip etmeyeceği hakkında konuştu. Bloys, dizi sorumlularının birleştirici vizyonu olmadan bunu yapmanın zor olacağını kabul etmek zorunda kaldı. İşte Bloys’un söyledikleri!

Watchmen büyük ölçüde yapımcıların eseriydi. Eğer kalbini ve ruhunu koymak istediği bir hikaye olduğunu düşünmüyorsa bunun yapmaya değer olacağını düşünmek benim için zor. Bizim için çok özel bir diziydi. Onu HBO’nun en iyileri arasına koyabilirim. Damon yeniden yapmak isterse, bunun açık bir kapı olduğunu biliyor. Ama onsuz bir dizi yapmayı hayal etmek benim için çok zor.

Damon Lindelof ise şimdilik böyle bir devam düşünmüyor. Yine de 2024 yılında bir Watchmen animasyon filmi görme umudumuz var.

Kaynak: ComicBook, PopVerse

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.