Sinema Haberleri

Vulcan’s Hammer, Beyaz Perdeye Geliyor

Philip K. Dick‘in dilimize Vulcan’ın Çekici olarak çevrilen romanı, Açlık Oyunları’nın yönetmeni tarafından sinemaya uyarlanacak.

Bilimkurgu yazınının en aykırı ve güçlü kalemlerinden Philip K. Dick günümüz sinema – televizyon dünyasını en çok etkileyen isimlerden. Blade Runner efsanesinin doğum sebebi olan usta yazar, kısa hikayeleri ve romanlarıyla Total Recall, Minority Report, The Adjustement Bureau gibi pek çok filme de ilham vermişti. En son Amazon tarafından The Man in the High Castle (Yüksek Şatodaki Adam) romanı diziye uyarlanan Dick’in bir eseri daha beyaz perdeye yolculuğuna hazırlanıyor: Vulcan’s Hammer (Vulcan’ın Çekici).

Hollywood Reporter’ın haberine göre filmin yönetmenliğini Constantine, I am Legend ve Açlık Oyunları filmlerinden tanıdığımız Francis Lawrance üstlenecek. Philip K. Dick’in The Man in the High Castle, Philip K. Dick’s Electric Dreams ve The Adjustment Bureau uyarlamalarında da görev alan kızı Isa Dick Hackett da yapımcılar arasında. Duyuru demecini de o vermiş, “Francis Vulcan’s Hammer’ı beyaz perdeye uyarlamaya çok hevesli. Bu ekiple çalışacağım için çok heyecanlıyım.” açıklamasında bulunmuş. Francis Lawrance’ın başarılı olup olmayacağını bekleyip göreceğiz.

Peki neyi anlatmaktadır bu Vulcan’s Hammer?

Amansız bir dünya savaşının ardından tüm dünya hükümetleri Birlik adı altında bir araya gelir. Birlik, gezegenin idaresini Vulcan adında bir yapay zekaya teslim eder. Günlerden bir gün Vulcan saldırıya uğrar ve bir Birlik mensubu cinayete kurban gider. Yapay zekaya neler olduğunu bulma ve cinayeti çözme işi de Birlik direktörü William Barris’e düşer, olaylar gelişir. Vulcan’s Hammer’ın, Dick’in High Castle ile Hugo ödülü almadan önce yazdığı son eser olduğunu da not düşelim.

Filmin oyuncu kadrosu ve vizyon tarihiyle ilgili henüz net bilgimiz yok. Lawrance şu sıralar Netflix için hazırladığı Slumberland filmi üzerinde çalışıyor. Ardından takviminde Açlık Oyunları öncül filmi The Ballad of Songbirds and Snakes olacak. Uzun lafın kısası Vulcan’s Hammer için bekleyiş uzun sürecek gibi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.