Sinema Haberleri

The Super Mario Bros. Gişede Rekorla Başladı

The Super Mario Bros. Movie sinemada fırtına estiriyor. Film, bir animasyon filminin en büyük açılış hafta sonu rekorunu kırdı.

The Super Mario Bros. Movie (Super Mario Bros. Filmi) bu hafta sonu gişede beklentileri önemli ölçüde aşarak ABD’de 204,6 milyon dolar, dünya genelinde ise beş günde 377 milyon dolar gibi muazzam bir hasılat elde etti. Dünya çapındaki hasılatıyla film, 2019 yapımı Frozen II‘nin 358 milyon dolarlık küresel açılışını geride bırakarak bir animasyon filminin en büyük açılış hafta sonu rekorunu kırdı.

Filmin üç günlük 146 milyon dolarlık ABD açılışı bile oldukça etkileyiciydi ve 2023’ün şu ana kadarki en büyük çıkışına işaret ediyordu. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Marvel’ın Ant-Man and the Wasp: Quantumania filmi Şubat ayında 106 milyon dolara, Avatar: The Way of Water ise Aralık ayında 134 milyon dolara ulaşmıştı. Mario ayrıca Transformers: Revenge of the Fallen’ın 200 milyon dolarlık hasılatını geride bırakarak tarihin en büyük beş günlük ABD açılışını gerçekleştirdi.

The Super Mario Bros. Movie’nin eleştirmenlerden karışık yorumlar aldığı ve Rotten Tomatoes’ta “çürük” notu aldığı düşünüldüğünde performans oldukça sürpriz oldu. CinemaScore tarafından yapılan ankete katılan sinemaseverler filme A notu verdiği için izleyicilerin memnun kaldığı da ortaya çıktı. Bu da Mario’nun önümüzdeki haftalarda da güçlü bir şekilde ayakta kalacağını ve her şey bittiğinde 2023’ün en çok hasılat yapan filmi olmak için iyi bir konumda olduğunu gösteriyor.

YouTube player

Gişede başarısız olan 1993 yılındaki Mario film uyarlamasından otuz yıl sonra, Super Mario Bros. artık muhtemelen Hollywood’un bir sonraki büyük film markası olabilir. Filmin kazancına bakılırsa bir devam filmi de yolda görünüyor.

HBO’nun The Last of Us dizisinin gösterime girmesiyle birlikte 2023 yılı, tıpkı Marvel Sinematik Evreni’nin çizgi romanlardan uyarlanan filmler çağını başlatması gibi, video oyunlarından uyarlanan film ve dizilerin akınına uğrayan bir yıl olarak hatırlanabilir.

Kaynak: The Week

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.