Sinema Haberleri

Spider-Man: No Way Home’un Tamamen Sızdığı İddia Ediliyor

Son birkaç gündür peş peşe sızıntı haberleri gelse de bu sefer durum ciddi gibi. Sosyal medyada hem senaryonun hem de filmin kendisinin sızdığı konuşuluyor.

Her büyük Marvel filmi gibi Spider-Man: No Way Home da duyurulduğu ilk günden beri sızıntılardan nasibini alıyor. Şöyle düşününce şimdiye kadar çok büyük bir sızıntı olmadı aslında. Vaziyet çoğunlukla Disney‘in hayran teorilerini ucundan kıyısından doğrulaması ve birtakım fragman falsoları vermesi şeklinde ilerledi. Ama son birkaç gündür durum ciddileşiyor, özellikle bugün sosyal medyada yayılan haberler hayli korkutucu. Filmin hem senaryosunun hem de bizzat kendisinin sızdığı iddiaları var.

Geçtiğimiz günlerde filmin orijinal soundtrack albümünün sızdığı, parça adlarında çeşitli sürpriz karakterlere atıflar olduğu haberleri yayılmaya başlamıştı. Albümün orijinal olup olmadığı tartışıladursun, kallavi bir darbe de Reddit tarafından geldi: İddiaya göre filmin senaryosu tamamen sızmış. Hatta detaylı transkript şeklinde internet ortamında elden ele geziyormuş şu anda. Sızıntıyı paylaşan kişilerden gelen bilgiye göre kaynak Çin dublaj kadrosuymuş. Anlaşılan dublaj sürecinde görev alan birileri (artık teknisyen midir sanatçı mıdır bilinmez) bir şekilde senaryoyu yaymayı başarmış.

Tabii bu senaryonun yanlış olma ihtimali de var. İdmanlıyız sonuçta, benzer haberleri Endgame, Game of Thrones gibi farklı yapımlarda da almış, sızıntıların yanlış çıkabileceğine birinci elden şahit olmuştuk. Ama şimdi vereceğim ikinci haber çok daha korkunç: Filmin kendisinin de sızdığı ve malum ortamlarda hızla yayılmaya başladığı konuşuluyor. Hatta başı çeken TikTok olmak üzere Twitter ve Instagram gibi pek çok platformda filmden alınma sahneler açık açık paylaşılıyormuş. Doğruluk payı ne kadar inanın emin değilim, ama şunu biliyorum ki gerçekten böyle bir durum varsa Marvel’in telif atma hızı durumu kurtarmaya bir noktadan sonra yetmeyecektir.

Şunun şurasında 10 günden az kalmışken gerçekten çok can sıkıcı haberler bunlar. Böyle durumlarda sosyal medya hesaplarınızda gerekli önlemleri almaktan başka çare kalmıyor, o da bir yere kadar yetiyor… Umarım iddialar yanlış çıkar da ağzımızın tadı kaçmadan gidebiliriz filme. Spider-Man: No Way Home 17 Aralık’ta sinemalarda olacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.