Sinema Haberleri

The Shining, Stephen King’in Doctor Sleep Uyarlaması ile Sinemada Devam Edecek

redrum-doctor-sleep-banner

Stephen King’in, Stanley Kubrick tarafından The Shining adıyla sinemaya uyarlanan “Medyum” eserinin 2013’te yayımlanan devam kitabı “Doktor Uyku” (Doctor Sleep) da beyazperdeye yansıyacak.

Yayımlanmasıyla birlikte çok satanlar listelerine giren romanı, A Beautiful Mind uyarlamasıyla Oscar ödülü kazanan Akiva Goldsman senaryolaştıracak.

Kitap, Overlook Oteli’nde kendisi ve ailesinin başına gelenlerin travmasını üzerinden yıllar geçmesine rağmen hâlâ atlatamayan Danny Torrance’ı anlatıyor. Kitapta Torrance, uğursuz bir gruptan kurtarmak zorunda olduğu 12 yaşındaki bir kızla psişik bir bağ kuruyor. Yazar Stephen King’in baş yapımcı olarak yer aldığı projenin yönetmeninin kim olacağı henüz açıklanmadı.

the-shining

Bununla birlikte Doctor Sleep, sinemaya uyarlanmakta olan King kitaplarından yalnızca biri. Bu yılın sonlarında, John Cusack ve Samuel L Jackson’ın başrolünü paylaştığı “Cell”, gelecek yıl ise yine Akiva Goldsman’ın uyarladığı ve Idris Elba ve Matthew McConaughey’in oynadığı “The Dark Tower” gösterime girecek.

King, daha önce Kubrick’in The Shining filmini çok beğenmediğini itiraf etmişti. Geçtiğimiz sene Rolling Stone’a konuşan King, filmin karakterlerinden Wendy Torrance’ın “çığlık atan bir bulaşık bezi” olarak resmedilmesini “kadın düşmanı” bulduğunu söyledi. King aynı kitabın Steven Weber ve Rebbeca de Mornay tarafından canlandırılan bir televizyon uyarlamasının da yapımına katkı koyacak.

Kaynak: T24

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.