Sinema Haberleri

Return of the Living Dead Yeniden Çekiliyor

Kült klasik zombi komedisi Return of the Living Dead (Yaşayan Ölülerin Dönüşü), 38 yıl sonra seriyi “genişletmek” amacıyla yeniden çekiliyor.

Kült-klasik zombi komedisi Return of the Living Dead (Yaşayan Ölülerin Dönüşü), ilk gösteriminden yaklaşık 40 yıl sonra yeniden çekilecek. John Russo’nun aynı adlı romanından uyarlanan Return of the Living Dead, zombi türünü biraz mizahi öğelerle süsleyen ve kült statüsünü The Cramps ve 45 Grave gibi Los Angeles kökenli punk rock gruplarının unutulmaz müzikleriyle pekiştiren bir filmdi. Övgü dolu eleştiriler alan ve gişede orta derecede bir performans sergileyen 1985 yapımı film, daha sonra dört devam filmi ile devam etti ve gelecek yıllar için zombi kültürünü popüler hale getirdi.

Return of the Living Dead

Living Dead Media’nın resmi web sitesine göre, bir sonraki filmde uzun soluklu serinin “mevcut dünyasını genişletmek” amacıyla Return of the Living Dead yeniden başlatılıyor. Muck ve Kill Her Goats filmlerinin yönetmeni Steve Wolsh tarafından yönetilecek olan yeniden çevrimin, orijinal filmin R-rated (+18 yaş) komedi köklerine sadık kalacağı da web sitesinin son duyurusunda yer alıyor.

Return of the Living Dead Filminin George A. Romero Zombi Filmleriyle Bağlantısı

Return of the Living Dead serisi, izleyicileri zombilerin insan beynine olan iştahı ile büyük ölçüde tanıştırmış olsa da, filmin adı sık sık Night of the Living Dead yönetmeni George A. Romero‘nun çalışmalarıyla karıştırılıyor. Pek çok kişi tarafından modern zombi filminin kurucusu olarak kabul edilen George A. Romero‘nun bu türdeki çalışmaları, orijinal Return of the Living yönetmeni Dan O’Bannon‘ın daha sonra üzerine inşa edebileceği zeminin oluşturulmasına yardımcı oldu. Dan O’Bannon’ın çalışması Romero’nunkiyle sadece yeniden canlanan cesetlere odaklanmaktan çok daha fazla ortak noktaya sahip.

George A. Romero
George A. Romero

Romero orijinal zombi başyapıtı olan 1968 yapımı Night of the Living Dead‘in çalışmalarını tamamladığında, yardımcı senaristi John A. Russo ile yollarını ayırdı ve Russo, Living Dead’in yer aldığı tüm filmlerin haklarını aldı. Bu arada Romero, 1978 yapımı Dawn of the Dead‘den itibaren kendi serisini devam ettirdi. Başlangıçta Return of the Living Dead’i 1968’deki filmin alternatif bir devamı olarak yazan Russo, filmin daha sonra gösterime girmesi üzerine kendisini eski ortağıyla yasal bir savaşın içinde buldu. Russo ve O’Bannon, sonuçta filmin adını koruyabilmiş olsalar da, bu durum filmin nasıl pazarlanabileceğini ciddi biçimde etkilemişti.

Return of the Living dead zombie

Yasal kaygılar bir yana O’Bannon, Russo’nun orijinal hikayesini yeniden yazarken filme pek çok yenilik katmayı başardı. Trioxin olarak bilinen zombi yapıcı bileşiği tanıtmanın yanı sıra, O’Bannon kendi ölümsüz yaratıklarını Romero’nun karmakarışık cesetlerinden çok daha zeki ve hızlı hareket eden yaratıklar olarak tasvir etti.

Steve Wolsh’un Return of the Living Dead’i yeniden başlatması gerçekten de orijinalin köklerine saygı gösterecekse, Romero’nun filmlerine nasıl atıfta bulunabileceğini görmek de ilginç olacaktır. Umarız film köklerine sadık kalır ve bu efsane yıllar sonra yeni izleyicilerle de buluşur.

Kaynak: ScreenRant

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.