Sinema Haberleri

Prime Video Temmuz 2024 Dizileri ve Filmleri Açıklandı

Prime Video’nun Temmuz 2024 boyunca abonelerine sunacağı birbirinden güzel yapımlar açıklandı. Temmuz ayında da yine harika diziler ve filmler Prime Video ekranlarında olacak.

Ejderha Dövmeli Kız (1 Temmuz 2024)

The Girl with the Dragon Tattoo

Gazeteci Mikael Blomkvist (Daniel Craig), asılsız bir iddia nedeniyle itibarını kaybetmiştir ve adını temize çıkarmak için çabalamaktadır. Bu süreçte, İsveç’in önde gelen iş insanlarından Henrik Vanger, uzun yıllardır kayıp olan yeğeni Harriet’ı bulması için Blomkvist’e bir teklif sunar. Bu zorlu görevde Blomkvist’e, yetenekli ve sıra dışı hacker Lisbeth Salander (Rooney Mara) eşlik eder. İkili, geçmişe dayanan karmaşık bir cinayetler zincirini çözmeye çalışırken, aralarında güçlü bir güven bağı oluşur. Başrollerinde Daniel Craig ve Rooney Mara’nın paylaştığı, Stieg Larsson’un çok satan romanından uyarlanan Ejderha Dövmeli Kız (The Girl with the Dragon Tattoo) filminin yönetmenliğini David Fincher üstleniyor.

Örümcek Ağındaki Kız (1 Temmuz 2024)

The Girl in the Spider's Web

Örümcek Ağındaki Kız (The Girl in the Spider’s Web), bir gizemi aydınlatmaya çalışan bir gazeteci ve bir hacker’ın hikayesini konu alır. Tamamen zıt karakterlere sahip olmalarına rağmen, doğruları ortaya çıkarmak için mücadele veren hacker Lisbeth Salander ve gazeteci Mikael Blomkvist, kendilerini karmaşık bir örümcek ağının ortasında bulurlar. Bu ağ, casuslar, siber suçlular ve yozlaşmış hükümet yetkilileriyle doludur.

İsveçli gazeteci ve yazar Stieg Larsson’un ünlü Millennium serisinden beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmenliğini Fede Alvarez üstleniyor. Filmde, dizisinin Altın Küre ödüllü yıldızı Claire Foy (The Crown), sıra dışı hacker Lisbeth Salander’ı canlandırırken, gazeteci Mikael Blomkvist rolünde Sverrir Gudnason yer alıyor. Yönetmen Fede Alvarez, Steven Knight ve Jay Basu’nun birlikte kaleme aldığı senaryoyla film, seyircilere soluk kesen bir deneyim vaat ediyor.

Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw (1 Temmuz 2024)

Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw, insanlığı tehdit eden büyük bir güce karşı birlikte hareket etmek zorunda kalan Luke Hobbs ve Deckard Shaw’un hikayesini anlatıyor. Amerika’nın diplomatik güvenlik hizmetlerinin sadık ajanı Hobbs ile eski İngiliz askeri ajanı Shaw, yıllar boyunca birbirlerine karşı mücadele etmiş olsalar da bu kez ortak bir düşmana karşı birleşmek zorundadırlar. Siber genetikle güçlendirilmiş anarşist Brixton, insanlığı değiştirebilecek bir biyolojik virüsü ele geçirir. Bu büyük biyolojik tehdidi durdurmak için Hobbs ve Shaw’un güçlerini birleştirmesi gerekir. Başrollerinde Dwayne Johnson ve Jason Statham’ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda David Leitch (John Wick, Deadpool 2) otururken, senaryosunu Chris Morgan kaleme alıyor.

Creed: Efsanenin Doğuşu (1 Temmuz 2024)

Creed

Yetimhanede büyüyen Adonis, kavgacı ve kimsesiz bir çocuktur. Bir gün, babasının resmi nikahlı ancak dul eşi Mary Anne Creed tarafından ziyaret edilir ve yetimhaneden çıkarılır. Babası, efsanevi boksör Apollo Creed’dir. Yeni hayatındaki tüm fırsatlara rağmen Adonis’in tek arzusu, babası gibi boksör olmaktır. Bu amaçla, babasının eski arkadaşı ve rakibi Rocky Balboa’nın kapısını çalar. Başrollerinde Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad ve Tony Bellew’in yer aldığı filmin yönetmenliğini Ryan Coogler’ın üstlenmektedir.

Efsane (3 Temmuz 2024)

Ailesiyle birlikte Çorum’da yaşayan Sadık, binlerce yıllık aile geleneği olan yoğurtçuluk ile hayatını sürdürmektedir. Lezzeti ve şifasıyla bilinen yoğurtların sırrı, yoğurtları yapan ailenin en büyüğü olan Dede tarafından saklanır. Ancak bir yaz günü kar yağması her şeyi değiştirir. Efsaneye göre yazın kar yağarsa yoğurdun sırrı aktarılmalıdır yoksa aile büyük bir felaketle karşılaşacaktır. Dede, el vermek için tüm aile üyelerini, Sadık’ın uzun süredir görüşmediği ikiz kardeşi Özgür de dahil, bir araya toplar. Başrolünde Ahmet Kural’ın olduğu Selçuk Aydemir imzalı filmin kadrosunda Cengiz Bozkurt, Sadi Celil Cengiz ve Cemile Canyurt gibi isimler yer alıyor.

Kaçık Astronot (4 Temmuz 2024)

Hep uzaya gitmeyi hayal eden Tiffany “Rex” Simpson (Emma Roberts), Floridalı genç bir parti kızıdır. Sahte bir başvuru formuyla NASA’nın son derece rekabetçi astronot eğitim programına kabul edilmeyi başaran Rex, cesareti olmayan diğer adaylarla eğitime girmesinin ardından NASA’nın bu özel programı için tek umut haline gelir.

Sil Baştan (5 Temmuz 2024)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Başrollerini Jim Carey ve Kate Winslet’ın paylaştığı Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), ayrıldığı sevgilisini hafızasından sildirmeye karar veren Joel Barish’in (Jim Carey) hikayesini anlatıyor. İki yıllık ilişkisini hafızasından silen eski sevgilisi Clementine’in (Kate Winslet) bu şaşırtıcı kararı üzerine Joel de aynı prosedürü kendisi için uygulatmak ister. Ancak hafızası silinirken, ilişkisinin güzel anılarını tekrar yaşadıkça pişmanlık duyar ve süreci durdurmak ister.

Schindler’in Listesi (5 Temmuz 2024)

Schindler's List

“Schindler’in Listesi,” Alman iş insanı Oskar Schindler’in 2. Dünya Savaşı sırasında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırarak 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını anlatan gerçek bir hikâyeye dayanıyor. Yönetmenliğini Steven Spielberg’in üstelendiği film, 1994 yılında 12 dalda Oscar’a aday olmuş ve en iyi film, yönetmen, kurgu, sanat yönetimi, görüntü, özgün müzik ve senaryo uyarlaması dahil 7 dalda ödül kazanmıştır.

Akademi, Altın Küre, BAFTA ve Grammy ödüllü, “tüm zamanların en iyi filmleri” konulu çeşitli listelerde üst sıralarda bulunan film, Amerikan Film Enstitüsü’nün güncel listesinde 9. sırada yer almaktadır.

Parçalanmış (Split) (5 Temmuz 2024)

Split

Kevin, çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip ve 23 ayrı alter egoya sahip genç bir adamdır. Market çıkışında 3 kız kardeşi kaçırarak bodrumuna hapseden Kevin, farklı alter egolarıyla kızlarla çeşitli ilişkiler kurarken, bu durum onun zihinsel dengesini giderek bozar. Alter egolarının çatışması Kevin’ı daha da tehlikeli bir hale getirir. Kızlar, kurtulmanın yollarını ararken Kevin’ın tehlikeli alter egolarını tetiklemekten kaçınmaya ve onun iyi niyetli alter egoları aracılığıyla kaçış yolunu bulmaya çalışırlar. Başrollerini James McAvoy, Anya Taylor-Joy ve Betty Buckley’nin paylaştığı gerilim filmi Split’in yönetmen, senarist ve yapımcılığını M. Night Shyamalan üstleniyor.

Bir Konuşabilse… (Lost in Translation) (5 Temmuz 2024)

Lost in Translation

Orta yaşlı Amerikalı aktör Bob (Bill Murray), bir reklam çekimi için Tokyo’ya gelir ve burada kaldığı otelde, fotoğrafçı kocasının peşinden Japonya’ya gelmiş Charlotte (Scarlett Johansson) ile tanışır. Dillerine ve kültürlerine yabancı oldukları bu ülkede kendilerini yalnız ve iletişimsizlik içinde bulan ikili, Tokyo’da bir hafta sonunda beklenmedik bir şekilde yakınlaşır. Sofia Coppola’nın yönetmenliğini üstlendiği bu melankolik ve etkileyici film, oyuncuların eşsiz performansları ve karakterlerin iç dünyalarındaki değişimi başarıyla yansıtan senaryosuyla dikkat çekiyor. “En İyi Özgün Senaryo” Oscar’lı film, Coppola’nın yeteneğini gözler önüne seriyor.

Jurassic World: Yıkılmış Krallık (5 Temmuz 2024)

Jurassic World: Fallen Kingdom

Christ Pratt ile Bryce Dallas Howard’ın başrollerinde yer aldığı Jurassic World: Yıkılmış Krallık (Jurassic World: Fallen Kingdom), Jurassic World’ün dinozorlar tarafından yıkılmasının üzerinden dört yıl sonra, adadaki yanardağın harekete geçmesiyle Owen ve Claire’in dinozorları kurtarma çabasını konu alıyor. İlk filmde yaşanan facianın ardından Claire’in dinozorlara bakışı değişir ve “Dinozor Koruma Grubu” adında bir organizasyon kurar. Bu grubun amacı, aktif bir yanardağın tehdit ettiği bir adada yaşayan dinozorları kurtarmaktır. Claire, bu tehlikeli görevi gerçekleştirebilmek için dinozorlar üzerindeki yetkinliğini kanıtlamış olan Owen Grady’den yardım ister. Ancak, ikili kurtarma görevi için adaya gittiklerinde işler beklenmedik şekilde sarpa sarar.

Those About To Die (19 Temmuz 2024)

Those About To Die

Yönetmen Roland Emmerich’in (Moonfall, Independence Day, Godzilla) merakla beklenen tarihi drama dizisi “Those About To Die,” Roma’nın kana susamışlık, açgözlülük, güç arayışı ve yolsuzlukla dolu eğlence dünyasına derinlemesine dalıyor. Circus Maximus’taki yarışlar, soyluların sahibi olduğu dört grup tarafından kontrol ediliyordu: Mavi, Kırmızı, Beyaz ve Yeşil. Halkın eğlencelere olan ilgisi azalınca ve şiddete duyduğu istek artınca, gladyatör dövüşleri için Kolezyum inşa edilir. Gladyatör ve hayvan dövüşleri, büyük ve ihtişamlı stadyumun içindeki bahis sektörünün yeraltı dünyasını da etkiler. Tribünlerin altında binlerce insan çalışır ve yaşar; bunların arasında bu oyunlar için ölecek olanlar da vardır.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (25 Temmuz 2024)

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

Tarihin ilk özel kuvvetler operasyonundan ilham alınarak hazırlanan bu aksiyon-komedi filmi, yakın zamanda gizliliği kaldırılan İngiliz Savaş Bakanlığı dosyalarına dayanan ve gerçek olaylardan esinlenen bir hikaye sunuyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında, Winston Churchill ve yazar Ian Fleming’in de aralarında bulunduğu küçük bir askeri yetkili grup tarafından kurulan ilk özel kuvvetler ekibinin maceralarını anlatan filmde, birbirinden farklı karakterlerden oluşan gizli savaş birimi, Nazilere karşı alışılmadık ve son derece “centilmence olmayan” dövüş teknikleri kullanarak cesur bir göreve çıkıyor.

Guy Ritchie’nin yönetmenliğini ve senaryosunu üstlendiği, Jerry Bruckheimer’ın yapımcılığını yaptığı filmde, Henry Cavill, Eiza González, Alan Ritchson, Alex Pettyfer, Hero Fiennes Tiffin, Babs Olusamokun, Henrique Zaga, Til Schweiger, Henry Golding ve Cary Elwes gibi yıldız isimler başrolleri paylaşıyor.

Prime Video izleyicileri, özel X-Ray erişimi ile de en sevdikleri dizilerin ve filmlerin perde arkasına geçebilirler. Daha fazla bilgi için www.amazon.com.tr/prime adresini ziyaret edebilirsiniz.

Amazon Prime izle, prime video ücretsiz izle, ücretsiz film izle

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.