Sinema Haberleri

Oscar Isaac, Dune Filminin Dük Leto’su Oldu

Son dönem Hollywood filmlerinin öne çıkan isimlerinden, yeni Star Wars serisi, Ex Machina, X-Men: Apocalypse gibi filmlerde de boy gösteren Oscar Isaac; Denis Villeneuve‘ün yönetmen koltuğunda oturacağı Dune filmine katıldı.

Oscar Isaac, Dune filminde Arrakis gezegeninin yeni yöneticisi ve Atreides Hanedanı’nın lideri Dük Leto Atreides‘i canlandıracak.

Frank Herbert’ın bilimkurgu eseri Dune’un uyarlamasını Blade Runner 2049 ve Arrival filmleriyle kendisini kanıtlayan Denis Villeneuve yapacak. Filmde ana karakterlerden Paul Atreides’i Timothée Chalamet, Leydi Jessica’yı Rebecca Ferguson, Rabban’ı Dave Bautista, Baron Harkonnen’i ise Stellan Skarsgård‘ın oynayacağı kesinleşti.

Dune filminin konusu şöyle;

Uzak bir gelecekte geçen “Dune”, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis’in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. “Baharat” adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu “baharat”tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul’un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

Dune Hakkında Son Bilgiler

Oscar Isaac; son Star Wars üçlemesinde Poe Dameron, Ex Machina filminde Nathan, X-Men: Apocalypse filminde ise Apocalypse karakteriyle karşımıza çıkmış ve çok iyi iş çıkarmıştı.

Oscar Isaac, oldukça yetenekli bir oyuncu ve bize hayallerimizde canlandırdığımız Dük Leto’yu başarılı bir şekilde vereceğini düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.