Sinema Haberleri

Michael Jackson, X-Men Serisinde Professor X’i Oynamak İstemiş

Pop müziğin kralı Michael Jackson, 2000ler’in başında peşi sıra vizyona giren Marvel uyarlaması X-Men serisinde, Professor X’i oynamak için görüşmelerde bulunmuş.

Ölümüne kadar aktif olduğu her dönemde pop müzik için müthiş işler çıkartan Michael Jackson’ın, geek bir tarafı olduğu da belli çevreler tarafından biliniyordu. Mesela, 90lı yıllarda finansal açıdan zor durumda olan Marvel Comics’i satın almak istemişti. Hatta satın alma gerçekleşseydi Spider-Man rolünde kendisinin başrol olacağı bir film çekmeyi planlıyordu.

Ortaya çıkan yeni bir bilgiye göre, Michael Jackson 1999 yılında Fox yöneticileriyle görüşüp prodüksiyon aşamasında olan X-Men filmleri için rol istemiş. Bu rol de Professor X lakaplı Charles Xavier’dan başkası değil.

Jackson, bu konuda anlaşmak için filmin yönetmeni Bryan Singer ve yapımcısı Lauren Shuler Donner ile bir görüşme ayarlamış. Çok istekli olduğu anlatılan Jackson ve Donner arasında “Ona ‘Xavier, yaşlı ve beyaz bir adam, biliyorsun değil mi?’ diye sorduğumda; ‘Önemli değil, makyaj yaparız’ cevabını verdi” konuşması geçmiş.

Pop yıldızının bu görüşmede çok soğuk davrandığı, sürekli güneş gözlüğü taktığı ve insanlarla temastan kaçındığı yönünde de not düşülen detaylar var. Elbette Fox yöneticileri ve filmin prodüksiyonu Jackson’ın bu role uygun olmadığını biliyormuş ama yine de iyi niyet göstergesi olarak bir görüşme ayarlanmış. Çünkü o dönemler tam da Jackson’ın, cinsel taciz suçlamalarıyla gündemde olduğu döneme denk geliyormuş.

Siz sevgili okurları bilemem ama Michael Jackson’ın müziğini çok sevsem de sinemada, hele hele sonrasında Patrick Stewart’ın devleştiği bir rolde izlemek istemezdim.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.