Sinema Haberleri

Marvel Studios’un Blade Filmi 2025 Vizyon Takviminden Çıkarıldı, Yerine Disney ‘Predator: Badlands’i Duyurdu

Marvel Studios’un merakla beklenen Blade filmi, 7 Kasım 2025’te vizyona girmeyecek. Bunun yerine Disney, 20th Century Studios’un yeni Predator: Badlands filmini bu tarihte yayınlayacak. Bu değişiklik, Marvel’ın Blade filminde yaşadığı zorluklar göz önüne alındığında şaşırtıcı olmadı.

Blade Projesinde Gecikmeler ve Yaratıcı Zorluklar

Blade’in yeniden başlatılması ilk olarak 2019 San Diego Comic-Con’da duyurulmuştu ve başrolde 2 Oscar ödüllü Mahershala Ali yer alıyordu. Ancak küresel pandemi ve endüstriyi sarsan iki büyük grev nedeniyle proje birçok gecikmeye maruz kaldı. Film, başlangıçta Bassam Tariq tarafından yönetilecekti ve 2022 sonbaharında çekimlere başlanması planlanıyordu. Fakat önce Tariq projeden ayrıldı, ardından yerine getirilen Yann Demange de projeden çekildi.

Mahershala Ali Blade
Mahershala Ali Blade

Filmin süper kötüsü Lilith karakterini canlandıracak olan Mia Goth, geçtiğimiz günlerde A24 yapımı MaXXXine filminin dünya prömiyerinde Deadline‘a yaptığı açıklamada, Marvel’ın bu proje üzerinde büyük bir özenle çalıştığını söyledi. Goth, “Marvel gerçekten önemsiyor, iyi bir film yapmak istiyorlar. Bunu onlardan aldığım izlenim olarak hissediyorum ve bu beni mutlu ediyor” dedi.

Kevin Feige İçin Mükemmel Bir Blade Filmi Önemli

Marvel Studios Başkanı Kevin Feige, Blade filminin kusursuz olması gerektiğini vurguladı. Feige, film için mükemmel bir senaryo bulana kadar projeye başlamayacaklarını belirtti. Bu arada, Wesley Snipes, Blade karakteriyle Marvel Studios’un en yüksek gişe hasılatı yapan R-rated filmi olan Deadpool & Wolverine‘de (1.3 milyar dolar) bir cameo yaptı.

Blade filmleri, ilk R-rated süper kahraman serilerinden biri olarak kabul ediliyor. İlk film 1998 yılında New Line Cinema tarafından piyasaya sürüldü ve ardından 2002’de Blade II ve 2004’te Blade: Trinity ile devam eden üçleme, dünya genelinde toplamda 418.1 milyon dolar hasılat elde etti (enflasyon ayarlaması yapılmadan).

Predator: Badlands Geliyor

Marvel’ın Blade projesinin 2025 vizyon takviminden çıkarılmasının ardından, Disney 20th Century Studios’un yeni filmi Predator: Badlands‘i aynı tarihte vizyona sokmayı planlıyor. Dan Trachtenberg, Hulu’da yayınlanan önceki Predator filmi Prey‘i yönettikten sonra yeniden kamera arkasına geçiyor. Yeni filmde başrolde Elle Fanning yer alacak. Prey filmi doğrudan dijital platformlarda yayınlanmış ve bu karar, Disney’in sinema salonları yerine evlere odaklanmakla para kaybettiği yönünde eleştiriler almıştı. Ancak Predator: Badlands‘in sinemalarda gösterilecek olması, Disney’in Bob Chapek döneminin ardından sinema salonlarına olan bağlılığının bir işareti olarak görülüyor.

Predator

Predator serisi, 1987 yazında Arnold Schwarzenegger ve Carl Weathers’ın başrollerini paylaştığı ilk filmle başlamıştı. John McTiernan tarafından yönetilen bu film dünya çapında yaklaşık 100 milyon dolar hasılat elde etti. Predator serisi, iki Alien vs. Predator filmi de dahil olmak üzere toplam altı filmden oluşuyor ve küresel gişe hasılatı 750.6 milyon dolar civarında.

Marvel’dan Yeni Projeler

Marvel Studios, Blade filmiyle ilgili zorluklar yaşarken, 2028 yılı için üç yeni isimsiz Marvel filmi duyurdu. Bu filmler 18 Şubat 2028, 5 Mayıs 2028 ve 10 Kasım 2028 tarihlerinde vizyona girecek. Marvel hayranları, bu yeni projelerle ilgili daha fazla bilgi almak için heyecanla beklemeye devam ediyor.

Kaynak: Deadline

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.