Sinema Haberleri

Karate Kid: Legends – Devam Filminin Resmi Başlığı ve Logosu Açıklandı

Yaklaşan Karate Kid filmi nihayet resmi bir başlık aldı. Sony Pictures tarafından çekilen miras devam filmi, Karate Kid: Legends olarak adlandırıldı. Bu başlığın, filmin baş karakterleri Daniel LaRusso ve Mr. Han‘a gönderme yaptığı düşünülüyor. Bu ikonik karakterler, sırasıyla Ralph Macchio ve Jackie Chan tarafından canlandırılacak.

Filmin başlık ve logo duyurusu, Karate Kid: Legends’ın 2024 New York Comic-Con panelinin bir parçası olacağı haberinin yer aldığı bir duyuru ile yapıldı. Javits Center‘da 18 Ekim Cuma günü Empire Stage’de, saat 19:00 ile 20:00 arasında gerçekleşecek olan bu panelde, Karate Kid: Legends’ın yanı sıra Sony’nin iki Marvel filmi, Venom: The Last Dance ve Kraven the Hunter da tanıtılacak.

Gönderiyi Twitter’da görüntüleyebilirsiniz

Karate Kid: Legends, Serinin Altıncı Filmi Olacak

Karate Kid: Legends, uzun soluklu dövüş sanatları serisinin altıncı film bölümü olarak karşımıza çıkacak. Aynı zamanda bu film, Miyagiverse (Cobra Kai yaratıcılarının, Pat Morita’nın canlandırdığı Mr. Miyagi karakterinin yer aldığı tüm projeleri tanımlamak için kullandığı bir terim) dünyası ile 2010 Karate Kid yeniden çevriminin bir araya geldiği ilk yapım olacak. 2010 yapımı filmde Chan, Mr. Han karakterini canlandırırken, Jaden Smith başrolde yer almıştı.

Filmin konusuyla ilgili detaylar büyük ölçüde gizli tutulsa da, Karate Kid: Legends’ın, Ben Wang’ın (American Born Chinese) canlandırdığı Li Fong adlı bir dövüşçü adayının hikâyesini anlatacağı biliniyor. Li Fong, dövüş sanatları sayesinde güç ve yön bulurken, filmde ona iki akıl hocası olan Daniel LaRusso (Macchio) ve Mr. Han (Chan) yol gösterecek.

Karate Kid: Legends ve Cobra Kai Arasındaki Bağlantı

Karate Kid: Legends filminin, Cobra Kai dizisinin başarısından ilham alınarak hayata geçirildiği düşünülüyor. Cobra Kai, Macchio’nun Daniel LaRusso ve William Zabka’nın Johnny Lawrence karakterlerini, ilk Karate Kid film üçlemesinin 30 yıl sonrasında yeniden ekrana taşıyan bir miras devam dizisi. Dizi, şu ana kadar The Karate Kid (1984), The Karate Kid Part II (1986) ve The Karate Kid Part III (1989) filmlerinin önemli anlarına ve karakterlerine geri dönerek yeni bir nesli bu sevilen seriye kazandırdı.

Ancak bu büyük başarıya rağmen, Cobra Kai yaratıcıları yeni Karate Kid filmine dahil değil. Macchio, 2024 yılının Temmuz ayında yaptığı açıklamada, karakterinin Netflix dizisindeki aynı versiyonunu canlandıracağını doğruladı ve yeni filmin Cobra Kai ile aynı devamlılık içinde yer alacağını söyledi. “Bu benim için önemliydi,” diyen Macchio, “1983’te bu karakteri canlandırmaya başladığımda olduğu gibi, LaRusso’ya sadık kalmak her zaman önceliğim oldu.”

Karate Kid: Legends Kadrosu ve Çıkış Tarihi

Macchio, Chan ve Wang‘ın yanı sıra, Karate Kid: Legends filminde Sadie Stanley (The Goldbergs) Li Fong’un romantik partnerini, Joshua Jackson (The Mighty Ducks) onun babası Victor’u, ve Shaunette Renée Wilson Ms. Morgan’ı canlandıracak. Ayrıca, Ming-Na Wen (Agents of S.H.I.E.L.D.), Aramis Knight (Ms. Marvel), Wyatt Oleff (It) ve Jennifer-Lyn Christie henüz açıklanmamış rollerle filmde yer alacaklar.

Filmin yönetmenliğini Jonathan Entwistle, senaryosunu ise Rob Lieber üstleniyor. Karate Kid: Legends, 30 Mayıs 2025’te sinemalarda gösterime girecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.