Sinema Haberleri

Indiana Jones 5, İlk Yazarına Geri Döndü

Lucasfilm ve Disney, Indiana Jones 5‘i hayata geçirebilmek için ısrarla çalışmaya devam ediyorlar. Proje ilk kez duyurulduğunda, Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı’nın senaryosunu yazan David Koepp yeni filmi de kaleme alacaktı. Sonrasında ise Han Solo filminin senaristi Jonathan Kasdan ve This Is Us’ın yaratıcısı Dan Fogelman kalemi ellerine aldı. Şimdi işler yine başa döndü.

Indiana Jones 5 filminin senaryosu yine David Koepp’un ellerine geri döndü. Koepp, Den of Geek’e verdiği röportajda ​​tekrar senaryo üzerinde çalıştığını doğruladı:

Yine üzerinde çalışıyorum. Hâlâ deniyoruz. Ve sanırım bu sefer iyi bir fikrimiz var. Göreceğiz.

Koepp senaryoyu ilk defa yazarken, hikayenin Walbrzych Altın Treni efsanesine odaklandığı bildirildi. Bu efsaneye göreye, Nazi altınlarıyla yüklü bir tren, Polonya’nın Walbrzych kenti yakınlarında kayboldu. Tren, Breslau’dan altın, başyapıtlar, silahlar ve diğer bilinmeyen paha biçilemez eserler ile yola çıktı. Daha sonra Naziler tarafından kazılan bir madenlere mayına gizlendi.

Indiana Jones 5’te izleyeceğimiz hikayenin bu olup olmayacağı kesin değil fakat belli ki yazarlar hikaye bulmakta zorlanıyorlar. Indiana Jones efsanesinin dördüncü filmi Kristal Kafatası Krallığı pek çok hayranı memnın etmemişti. Ezoterik ve gizemden uzak, işi daha basit bir noktaya bağlayan bir film olması biraz da olsa hayal kırıklığı yaratmıştı. Bu sefer iyi bir senaryo yakalarlar umarım.

Steven Spielberg filmin yönetmen koltuğunda yeniden oturacak ve Harrison Ford yine Indiana Jones rolünü üstlenecek. Spielberg şu anda West Side Story’yi çekiyor ve bu işi bitirene kadar Indiana Jones 5 ile ilgilenemeyecek.

Disney, 9 Temmuz 2021‘de filmin çıkış tarihini belirledi. Heyecanla bekliyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.