Sinema Haberleri

Ian McKellen, İstanbul Film Festivali Kapsamında Türkiye’ye Geliyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İstanbul Film Festivali bu yıl 36. yaşını kutlayacak. 5-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin programı açıklandı! 

36. İstanbul Film Festivali, dünya sinemasının en yeni örneklerinden kült yapıtlara, usta yönetmenlerin son filmlerinden yeni keşiflere ve gizli hazinelere yine 186 uzun metrajlı ve 17 kısa filminden oluşan zengin programıyla festival takipçileriyle buluşacak.

Festival kapsamında,  11 gün boyunca, 21 bölümde 61 ülkeden 207 yönetmenin toplam 203 filminin gösteriminin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetlerden konserlere ve özel etkinliklere sinemayla dolu günler yaşanacak.

Gods and Monsters, The Lord of the Rings serisi ve X-Men filmlerindeki rolleri ile akıllara kazınan, sinemanın en sevilen oyuncularından Sir Ian McKellen da İstanbul Film Festivali’nin Onur Ödülü’nü almak üzere, British Council işbirliğiyle festivalin konuğu olacak. 4 Nisan Salı akşamı düzenlenecek Açılış Töreni’nde ödülünü alacak olan Ian McKellen, İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilecek olan Richard III’ün Beyoğlu Atlas ve Kadıköy’de Rexx’teki gösterimlerine da katılarak sinemaseverlerle buluşacak. McKellen, 7 Nisan Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi’ndeki festival sohbetinde de hayranlarıyla bir araya gelecek. 

Sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl Yeşilçam’ın en üretken yönetmenlerinden Barış Pirhasan, Türkiye sinema ve tiyatro tarihinin değerli oyuncusu Macit Koper ve sinemanın gelmiş geçmiş en güzel yüzlü aktrislerinden Selma Güneri, iki Altın Portakallı usta görüntü yönetmeni Çetin Tunca’ya layık görüldü. Sinemaya gönül vermiş değerli eğitmen ve sinefil Mithat Alam ise Sinema Emek Ödülü ile onurlandırılacak. 

36. İstanbul Film Festivali’nde yarışma heyecanı 8 Nisan’da başlayacak. Uluslararası ve Ulusal Altın Lale, FACE Sinemada İnsan Hakları, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film yarışmalarında ödül kazanan filmler, 14 Nisan Cuma düzenlenecek 36. İstanbul Film Festivali Ödül Töreni’nde açıklanacak. 

Festival programı ve etkinlikleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri aktaran İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, Altın Lale Uluslararası Yarışma, Altın Lale Ulusal Yarışma, FACE Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alacak filmleri açıkladı. 

İstanbul Film Festivali programına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.