Sinema Haberleri

Dizi Projesi Değişti, Hyperion Artık Film Oluyor

Dan Simmons‘ın ünlü bilimkurgu romanlarından Hugo ödüllü Hyperion aslında dizi olarak gelecekti. Fakat hiçbir gelişme duymadığımız 6 yılın ardından proje Syfy ile yolları ayırdı. Artık Hyperion, Warner Bros. ile film olarak geliyor.

Hyperion’ı geçtiğimiz Şubat ayında Pegasus Yayınları Türkçe’ye çevirmiş ve yayınlamıştı. Dilerseniz kitap tanıtımını buradan okuyabilirsiniz. Pegasus Yayınları yılın başında bu haberle bilimkurgu camiasını heyecanlandırmıştı. Fakat aynı camianın heyecanlandığı bir diğer haberden uzun süredir gelişme yoktu. 2015 yılında Bradley Cooper Syfy ile birlikte Hyperion’ı diziye uyarlayacağını söylemişti. Ancak o duyurunun ardından projeye dair hiçbir şey duymadık.

Deadline haberine göre projenin baş yapımcısı olan Cooper, Hyperion projesini unutmamış meğer. Warner Bros. ile son yıllarda yürüttükleri ortak çalışmaların ardından Hyperion’ı da bu ortaklıklarına dahil etmiş. Hyperion’ın ekran uyarlaması macerasında bu kez Warner Bros. Cooper’ı destekliyor. Üstelik projeye destek veren güçlü isimler bununla da kalmıyor. The Departed filmiyle Oscar almış Graham King de Syfy dizi projesinden Warner Bros film projesine geçti. Hyperion filminde o da yapımcı olacak. Bu arada The Departed’ın yönetmeni Martin Scorsese de o filmle Oscar almıştı. İzlemediyseniz The Departed’ı da okurlarımıza önermeden geçmeyelim. Hyperion’ın yapımcı listesindeki son isim de Weston Middleton

Simmons’ın romanını senaryoya Tom Spezialy çevirecek. Spezialy, Ash vs. Evil Dead dizisinde senaristlik, HBO’nun Watchmen dizisinde de yapımcılık yapmıştı.

Dizinin şu an bir yönetmeni yok. Dolayısıyla oyuncu kadrosu da belli değil. Bradley Cooper projede şimdilik yalnızca yapımcı olarak yer alıyor. Ünlü oyuncu Joker filminin de yapımcılığını üstlenmiş ve Joker ile Oscar’a aday gösterilmişti. Bu yüzden Cooper’ın yapımcı olarak çok iyi işler çıkaracağına güvenimiz tam. Ayrıca Joker filmi bize oyuncunun filmde aktör olarak yer almayabileceğini de gösteriyor.

Umarız bu kez yeni bir gelişme için 6 yıl daha beklememiz gerekmez. Yine de kitabı okumak için yeterince vaktimiz olacak gibi duruyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.