Sinema Haberleri

Hobbit Filminin Yeni İsmi Belli Oldu

hobbit-banner

Geçtiğimiz günlerde, yeni Hobbit filminin adının The Hobbit: Into the Fire (Hobbit: Ateşin İçine) olabileceğini buradan duyurmuştuk. Evet, isim değişti ama beklendiği gibi olmadı.

İlk önce The Hobbit: There And Back Again (Hobbit: Oradaydık, Şimdi Buradayız) olarak düşünülen isimde son karar verildi. Yeni filmin ismi The Hobbit: The Battle of the Five Armies (Hobbit: Beş Ordular Savaşı) olacak.

hobbit-bilbo-bagendİsim değişikliğinin belirli sebepleri var. Hobbit efsanesinin genelini kapsayan Bilbo’nun yolculuğuna yazar Tolkien, genel bir isim olarak Hobbit: Oradaydık, Şimdi Buradayız adını vermişti. Üçüncü filmin ismi de bu olacaktı ancak bu isim, genel bir konsepti barındırdığı için değiştirilmesi gündemdeydi.

Yeni filmde Beş Ordular Savaşı’nın anlatılacak olması tabii ki bu ismin konmasında önemli oldu. Ayrıca serinin yönetmeni Peter Jackson, konuyu şöyle açıklıyor:

“Oradaydık, Şimdi Buradayız isminin film için uygun olduğunu düşünmüştük. Bilbo, Erebor’a varacak ve burada cücelerle buluştuktan sonra oradan ayrılacaktı ancak bunların hepsi Smaug’un Çorak Toprakları filminde oldu. Geçtiğimiz gün yapımcılarla biraraya geldik ve filmi oturup izledik. Sonrasında ise yeni bir ismin iyi olacağını düşündük ve ‘The Hobbit: The Battle of the Five Armies’ isminin uygun olacağını gördük.”

Evet, böylelikle 19 Aralık’ta vizyona girecek filmin adı The Hobbit: The Battle of the Five Armies (Hobbit: Beş Ordular Savaşı) oldu. Ayrıca Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları filminin de 25 dakika eklenmiş uzun versiyonunun da çok yakında yayınlanacağı duyuruldu.

Bol savaş sahneli, bol aksiyonlu bir film bizleri bekliyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.