Sinema Haberleri

Gremlins Yönetmeni, Bebek Yoda’nın Gizmo’nun Kopyası Olduğunu Söyledi

The Mandalorian dizisinde karşımıza çıkan Bebek Yoda (Grogu) karakteri hakkında konuşan Gremlins filminin yönetmeni Joe Dante, karakterin çalıntı olduğunu iddia etti.

Gremlins (Gremlinler) filminin yönetmeni Joe Dante‘nin The Mandalorian dizisinin fenomene dönüşen Bebek Yoda karakterine ilişkin açıklamalar şaşırttı. 1984 yapımı fantastik-korku filmi Gremlinler’in yönetmeni Dante, Bebek Yoda’nın çalıntı olduğunu iddia etti.

Bebek Yoda, Gizmo’nun birebir kopyası.

San Francisco Chronicle gazetesine konuşan Dante, Bebek Yoda’nın kendi filmindeki Gizmo adlı karakterin birebir kopyası olduğunu dile getirdi.

Dante’ye sorulan, filmlerin uzun ömürlü olup olmadığı sorusuna, anahtarın öncelikle “esas olarak bir bebek gibi olan” Gizmo karakterinde yattığını öne sürdü. Ayrıca, Star Wars‘un Baby Yoda’yı yaratmak için Gizmo’yu “tamamen kopyaladığını” öne sürmeye devam etti.

Bence (filmlerin) uzun ömürlü olması, aslında bir bebek gibi olan bu tek karakter Gizmo’dur. Bu da beni elbette, tamamen çalınmış ve/veya kopyalanmış olan Bebek Yoda konusuna getiriyor.

The Mandalorian hayranları, şovun savunmasına atlamak ve Grogu’nun tasarımının basitçe Yoda’nın bilinmeyen türlerinin bebek versiyonu olduğuna dikkat çekmek için hızlı olsa da, Gremlins ve Star Wars karakterleri arasındaki sıradan benzerlikleri görmek çok fazla zaman almaz. Her ikisi de yalnızca fiziksel nitelikleri paylaşmakla kalmaz aynı zamanda kendi portrelerinin temeli olan sevimli bir çocuksu masumiyeti de paylaşırlar.

Gremlins ve Star Wars Tartışması

Aynı zamanda, Gremlinler’in Star Wars ile ilk kez karşılaştırılması da değil bu. Yoda’nın geniş kulaklı çehresi bile yıllar boyunca çeşitli görsellerde sıklıkla Gremlinlerle karşılaştırılıyor. Bununla birlikte, Star Wars evreninin Gremlins filmlerine ilham olup olmadığı ise doğrulanmadı.

Gizmo, bu yıl yeni Gremlins öncül animasyon gösterisinde de sevgili izleyicilere geri dönüyor. Bu arada, Dante’nin bu son çağrısının hem The Mandalorian hem de Gremlins hayranları arasında büyük tartışmalara yol açacağından şüphe yok. Potansiyel telif hakkı sorunları göz önüne alındığında, Grogu için Dante’nin karakterini açıkça kopyalamayı amaçlamış olması pek olası değil.

Bu tartışma uzar mı göreceğiz. 1980 yılında karşımıza çıkmış bir Yoda varken 1984 yılında karşımıza çıkan Gizmo‘nun da çalıntı olduğunu düşünebilir miyiz?

Kaynak: Screenrant

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.