Sinema Haberleri

Frankenweenie Vizyonda!

frankenweenie-banner-700

Fantastik sinemanın en başarılı yönetmenlerinden Tim Burton’ın stop motion ve animasyon tekniği kullanılarak çekilen filmi Frankenweenie bu hafta vizyona girdi!

İlk olarak 1984 yılında, yarım saatlik bir kısa film olarak çekilen Frankenweenie, ilk kez uzun metraj olarak izleyicilerin karşısına çıkıyor.

frankenweenie-afis-trFilmin konusu ise şöyle:

Victor, sevgili köpeği Sparky’yi aniden kaybedince, en iyi dostunu tekrar yaşama döndürmek için bilimden yardım alır ve başarır! Ama yarattığı Sparky orjinalinden birazcık farklıdır. Victor köpeğini evde saklamaya çalışır ama Sparky gün yüzüne çıkınca, Victor’ın çevresindeki herkes bu yeni yaşam ihtimalini keşfetmek için kapışır… 

Stop-motion animasyonların babası Tim Burton’ın 1984’te çektiği 29 dakikalık kendi kısa filmi Frankenweenie’nin 2011 teknolojisi ile yeniden uyarlaması olan bu yapım, bir oğlan çocuğu ile onun köpeğinin sevimli hikayesini sinema perdesine taşıyor.

Fikir babası yönetmeni ve yapımcısı Tim Burton olan projenin senaryosu ise John August’a ait. Siyah-beyaz ve 3 boyutlu olarak çekilen filmin orijinal seslendirme kadrosunda Winona Ryder, Martin Short, Catherine O’Hara, Martin Landau, Charlie Tahan gibi isimler yer alıyor.

İşte filmin fragmanı:

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.