Sinema Haberleri

Eternals Filminin Bir Kısmı 16mm Film Makarasıyla Çekilebilirmiş

Bir söylentiye göre Eternals filminin yönetmeni Chloe Zhao, yeni Marvel filmi Eternals için beklenmedik bir çekim tekniği kullanabilirmiş.

Bu haberin doğruluk payı çok az olsa da ilgimizi çektiği ve oldukça da ilginç olduğu için yer vermek istedik. Biliyorsunuz ki Disney ve Marvel Studios, tüm filmlerini olabilecek en yüksek kalite teknoloji ile çekip hazırlıyor. Kullanılan ekipmanlardan, kamera arkasındaki teknolojiye kadar her şey incelikle tasarlanmış bir biçimde karşımıza çıkıyor.

Ortaya çıkan bir habere göre ki bu haberin kaynağı Guardian Gazetesi’nin film eleştirmeni Charles Bramesco’dan geliyor, Chloe Zhao Eternals filminin bir kısmını 16mmlik Ektachrome film ile çekebilirmiş.

Bu da neyin nesi diyebilirsiniz. Bu makaralar genellikle 80ler ve 90lar boyunca oldukça popülerdi. Tarihi 40lar’a kadar dayanan bu film makarası, hem uygun fiyatlı olduğundan dolayı hem de kendine has karakteristik bir ton ortaya çıkardığından dolayı sıklıkla tercih ediliyordu. Özellikle kısıtlı bütçeyle çekilen filmlerde ya da müzik kliplerinde bu filmle karşılaşmanız olası.

Olayın şüpheli olma sebebiyse, Disney’in buna ne kadar sıcak bakacağından kaynaklanıyor. Çünkü bu tarz teknikle çekilen filmlerde görsel efekt yerleştirmeleri bir hayli zor oluyor. Analog kayıt olacağı için dijital ortama aktarılıp görsel efekt eklenmesi uzun bir süreç olacağından Disney bunu tercih etmeyebilir. Ayrıca bu sebepten ötürü filmde bolca plastik makyaj ve animatronik cihazlar kullanılması da gerekebilir.

Eğer olursa da oldukça şık ve klas bir filmle karşı karşıya olabiliriz. Tüm filmin değil ama bir kısmının bu tarzla çekilecek olması da ilginç olacak tabii ki.

Bir fikir olması açısından 16mm Ektachrome makarayla çekilmiş bir videoyu aşağıya sizler için paylaşıyorum.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.