Sinema Haberleri

Ender’s Game Filminin Devamı Televizyonda Mı Olacak?

enderin-oyunu-film-banner

Beyazperdede iyi bir başarıya imza atmış olsa da beklenen ilgiyi göremeyen Ender’s Game filmi, hikayenin devamını televizyon ekranlarında aramayı deneyebilir.

Bilimkurgu edebiyatının en iyi hikayelerinden birisi olan Ender’s Game (Ender’in Oyunu), yazar Orson Scott Card’ın en başarılı hikayesi kabul edilir. Şimdi bu hikaye, Orson Scott Card’ın çizdiği yoldan sapabilir.

Ender’s Game hikayesinin devamı olan Speaker of the Dead (Ölülerin Sözcüsü) kitabında “Bugger War” adı verilen böcek savaşının gerçek hikayesi objektif olarak anlatılmaktadır. Aynı zamanda aradan yıllar geçmiştir ve Ender, yetişkin bir insandır.

enders-shadow-bookFilmin yapımcısı Bob Orci, hikaye örgüsü içerisinde hemen bu kadar ileriye gitmek istemiyor. Ender’ın gençlik yıllarını da anlatmak istiyor ve bu hikayeyi de televizyon dizisi olarak sunmak istiyor.

Ender’in Oyunu kitabını okuyanlar bilirler; aslında kitapta pek çok politik olay da anlatılmaktadır. Hatta kitapta anlatılan hikayenin Soğuk Savaş dönemini ele aldığı da söylenenler arasındadır ancak filmde bu politik kurguların hiçbirisi beyazperdeye yansımamıştır. Televizyon serisi için de aynı şey önplana çıkıyor. Orson Scott Card’ın pek çok yönden politik olarak ele aldığı hikaye, televizyonda da tamamen politikadan uzak bir bilimkurgu olarak sunulacak gibi görünüyor.

Yapımcı Bob Orci, Orson Scott Card’dan bağımsız bir hikayeye el atmayı pek düşünmediği için yine Card’ın yazdığı ancak Ender Serisi’ne dahil olmayan Ender’s Shadow (Ender’ın Gölgesi) isimli kitabı temel alıp televizyon serisini devam ettirmeyi düşünüyor.

Kısacası, Ender hikayesi kolay kolay bitmeyecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.