Sinema Haberleri

Ender’in Oyunu Filminden İlk Görüntüler

enders-game-banner

Ender’s Game hayranları, hazır olun! Yönetmenliğini Gavin Hood’un üstlendiği Orson Scott Card’ın romanından uyarlanan Ender’s Game’den ilk fotoğraf yayınlandı.

Enderin-oyunu-ilk-goruntuFotoğrafta filmin başrolündeki Asa Butterfield (Hugo) ve Albay Graff rolündeki Harrison Ford görünüyor. Film hakkında bilgi sahibi olmayanlar için kısaca açıklamak gerekirse, filmde Andrew “Ender” Wiggin’in hikayesi anlatılıyor. Andrew askeri yeteneklerini arttırması ve dünyayı uzaylı saldırısından kurtarması için Savaş Okulu’na gönderilen genç bir çocuktur. Bu fotoğrafın dışında, Hood filmin kitaptan bir farkını açıkladı ve romanla aynı sona sahip olduğunu belirtti.

Filmde rol alan diğer oyuncular Sir Ben Kingsley, Hailee Steinfeld, Viola Davis ve Abigail Breslin. Sizlere daha önce duyurduğumuz Ender’in Oyununu İzlemek İster Misiniz? başlıklı haberimizde 1 Mart 2013 olarak belirttiğimiz vizyon tarihi 1 Kasım 2013‘e ertelendi.

Enderin-oyunu-2Hood, Butterfield’in tüm film boyunca Ender rolünde olmasını sağlamak için yapılan bir değişikliği şöyle ifade ediyor:

“Bunu Orson’la ayrıntılı olarak görüştük. Bu karar, zaman periyodunu bir yıla indirmek için çok önceden verilmişti. Böylece filmin başından sonuna kadar aynı oyuncuyla çalışacaktık… Asa’nın da gayet iyi bir şekilde uyum sağladığı 12 civarındaki o en etkili noktaya vurmaya çalıştık.”

Hood ayrıca bu kararın oldukça pratik bir karar olduğunu da söylüyor:

“İki saat boyunca oturacaksınız, bir oyuncuyla tam bağ kurabilmişken oyuncu değişecek ve aniden aynı kişi olması gereken biriyle bağ kurmaya çalışacaksınız ama onun başka bir oyuncu olduğunu bileceksiniz.”

Filmin kitaptan çok farklı olmasını istemeyenler, Hood’un filmde romandaki karanlık sonu kullandığını öğrenince rahatlayabilirler:

“Bu son –ve ortaya çıkardığı karmaşık ahlaki sorular- kitabı sevme nedenlerimden biri. Sizi temin ederim ki kitabın sonuyla filmin sonu aynı olacak.”

 

Kitabın ve serinin künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Alıntıdır: DivxPlanet
Yazan: Nisan Benzergil 

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.