Sinema Haberleri

E.T.’nin İskeleti 2.6 Milyon Dolara Satıldı

Boşuna ”Eve gitmek istiyorum” diye yırtınmadığını kanıtlayan E.T.’nin mekatronik iskeleti açık arttırmada satıldı.

1982 yapımı Steven Spielberg klasiği E.T. The Extra-Terrestrial bir şekilde hala haber sütunlarına düşmeyi başarıyor gördüğünüz gibi. Kült uzaylımızın (özellikle döneminde) izleyenleri büyüleyen pratik efektleri hala konuşulur. Parası cebine sığmayan bir dünyalı ise konuşma kısmından sıkılmış olacak ki, doğrudan E.T.’nin hala çalışan mekatronik modelini satın almış durumda.

California’da gerçekleştirilen ve Hollywood İkonları temalı açık arttırmada sevimli uzaylımız 2.6 milyon dolara alıcı bulmuş. Sevimli diyoruz ama açık arttırmanın yönetiminden sorumlu olan Martin Nolan aynı şeyi düşünmüyor: ”Derisi parçalanmış durumda.” Kısa ve ama net bir açıklama, değil mi?

E.T.’nin mekatronik bedeni 85 tane hareketli ekleme sahip; çoğunluğu yüzünde olmak üzere gözler, parmaklar, boyun ve karın bölgesi hareketli kısımları oluşturuyor. Açık arttırma listelemesi Spielberg’in şu sözleriyle yapılmış; ”Biz ona yaşayan, nefes alan bir organizma olarak bakıyor ve saygı duyuyoruz. O gerçek bir canlı. Bana ve tecrübelerime göre, E.T. sinema dünyasının sekizinci harikası.”

1982 yılında yaratılan bu özel mekantronik tüm parçaları ve teknolojisi ile bir mühendislik harikası. Carlo Rambaldi’nin elinden çıkan E.T., bilgisayar efektleri sinemayı işgal etmeden önce yaratıldığı için ayrı bir önem taşıyor. Yapımı 1.5 milyon dolara mal olan E.T.’nin kontrolünü tam 12 profesyonel animasyoncu gerçekleştirmiş ve bedeni mekanik parçalarla kabloların birleşiminden oluşmuş.

Çoktan E.T. ile başka diyarlara gitmiş olan Rambaldi’nin ailesi bundan iki ay önce müzayedeyi aramış ve mekatronik dışında üç boyutlu bir maket ve altı adet eskizin de satışının yapılmasını istemiş. Maket 125.000 dolar, eskizlerin tanesi ise 12.000 ile 50.000 dolardan satılmış. Rambaldi Ailesi’nin bu satıştan gayet memnun kaldığını belirtmiş Nolan.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.