Sinema Haberleri

Duke Nukem Filmi Geliyor

Oyun tarihinin en ünlü karakterlerinden Duke Nukem filmi için çalışmalar başladı. Cobra Kai dizisinin yaratıcıları, film için kolları sıvadı.

Ağzı bozuk, asi, karizmatik Duke Nukem, şimdi sinemada da boy göstermeye hazırlanıyor. İlk olarak 1991 yılında oyuncularla buluşan aksiyon platform oyunu Duke Nukem, sonrasında pek çok devam oyunu ile oyuncuları kendisine bağladı. Özellikle Duke Nukem 3D ile Doom benzeri bir yapıya kavuşan seri, oyuncuların da tutkunu olduğu bir isme dönüştü.

Duke Nukem filmi için de uzun zamandır bazı çalışmalar yapılıyor. Gearbox, oyunun orijinal yaratıcıları 3D Realms‘den markayı devralmadan önce bile oyunların hayranları, karakterin görünüşte kaçınılmaz olan beyaz perdeye ilk çıkışı hakkında spekülasyonlar yaptı. Şimdiye kadar bir Duke Nukem filmi olmadan 2022’ye geldik ancak görünüşe göre bu değişmek üzere.

Legendary Entertainment‘ın sonunda oyuncuların hayallerini gerçekleştirmek ve karaktere dayalı bir film geliştirmek için Cobra Kai‘nin yaratıcılarıyla birlikte çalıştığını artık biliyoruz.

Cobra Kai’nin yaratıcıları Josh Heald, Jon Hurwitz ve Hayden Schlossberg, Legendary Entertainment ile birlikte Counterbalance Entertainment çatısı altında filmi çekmeye hazırlar. Assassin’s Creed filminde çalışmış olan Jean-Julien Baronnet filmde yapımcı olacak. Ekip hâlâ bir yazar ve yönetmen arıyor.

Duke Nukem 3D, birinci şahıs nişancı türündeki en önemli yapımlardan biriydi. Sadece hikayesi ve son derece etkileşimli dünyasıyla değil, aynı zamanda sık sık striptiz kulüplerine ve aksiyon filmlerinden alıntı yapma eğilimi nedeniyle de popülerlik kazandı.

Dr. Proton isimli çılgın bilim adamı, dünyayı kendi tasarladığı robotlar ile ele geçirmek istemektedir. Duke Nukem, CIA tarafından Proton’u durdurmak ile görevlendirilir. Filmde de Duke Nukem’in bu robotlara karşı çılgın savaşına tanık olacağız gibi görünüyor.

Bakalım bu ikonik karaktere kim hayat verecek. Sizce kim yakışır?

Kaynak: The Hollywood Reporter

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.